У Рівненській області МІЛІЦІЯ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЧЕРГОВОЇ ЧАСТИНИ

У Рівненській області МІЛІЦІЯ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЧЕРГОВОЇ ЧАСТИНИ

10.12.14 17:47 0 900
9 грудня - день працівників штабних підрозділів органів внутрішніх срав. На посаді начальника штабу в Костопільському райвідділі міліції працює грамотний, комунікабельний та цілеспрямований працівник – Павло Миколайович Супрунець. З нагоди професійного свята ми поспілкувалися з Павлом Супрунцем.

- Номер телефону спецлінії «102», мабуть, відомий кожному громадянину,- починає свою розповідь Павло Миколайович. - Як тільки трапляється лихо – когось обікрали, пограбували, побили, трапилось ДТП, не можуть вгамувати сімейного дебошира, чи хулігана на вулиці – люди відразу звертаються до міліції. Кожне повідомлення, яке надходить на «102», не залишається не поміченим.

Чергова частина Костопільського райвідділу працює цілодобово, без вихідних, без свят і без перерв, згідно із чинним законодавством, з нормативними документами МВС України, проводить прийом заяв та повідомлень громадян. Адже чергова частина - це один із підрозділів, працівники якого перебувають ближче до населення. Їх повсякденна діяльність відбувається на очах громадськості. Саме тому оперативний черговий має бути ввічливим, уважним і тактовним. А сумлінне виконання ним службових обов"язків щодо гарантування безпеки громадян, культура у спілкуванні, охайний зовнішній вигляд і небайдужість – ось головні умови налагодження стосунків із населенням, яке хоче бачити в особі міліціонера помічника, порадника і захисника. Всі звернення громадян реєструються у спеціальному журналі. З початку року до чергової частини Костопільського райвідділу надійшло 4049 звернень та повідомлень громадян про скоєні злочини та пригоди. Щойно поступає повідомлення, оперативний черговий райвідділу організовує роботу слідчо-оперативної групи, яка за кілька хвилин виїжджає на місце пригоди. За добу може бути від 5 до 30 викликів. Часто трапляється, що чергові змушені по тривозі піднімати весь особовий склад райвідділу і, незважаючи на погодні умови, вдень і вночі йти на допомогу. Невипадково, мабуть, оперативному черговому підпорядковуються всі наряди, задіяні на території Костопільського району для охорони громадського порядку.

Люди, які телефонують на «102», завжди перебувають у збудженому стані, розмовляти з ними дуже важко, доводиться заспокоювати. Буває, черговий вимушений поставити телефонному співбесіднику запитання, а у відповідь чує: «я буду скаржитись!». Але ж черговий повинен знати максимум, щоб правильно спрацювати: можливо, потрібна не тільки міліція, а й лікар чи інший фахівець.Особливо напруження у черговій частині панує у нічний час: коли з різних куточків району громадяни просять допомогти розібратися у сімейних сварках, коли зачиняються розважальні заклади, кафе, бари, ресторани, працівники цих закладів звертаються про допомогу, оскільки відвідувачі вчиняють хуліганство. Також напружений період у черговій частині під час проведення культурно-масових заходів, коли відпочиваючі звертаються з проханням припинити правопорушення на вулицях та в громадських місцях. Отож, кожен робочий день керівництва Костопільського РВ УМВС розпочинається з відвідин саме чергової частини, де дізнаються, яка ситуація у районі, як зреаговано на кожне повідомлення, що надійшло до чергової частини.

Чергову частину часто називають візитною карткою Костопільського райвідділу. Колектив невеликий, всього 9 чоловік, їх роботу організовує начальник штабу. Тут працюють працівники міліції, які мають чималий досвід у роботі і вміють працювати з людьми. Зокрема, всі оперативні чергові мають вищу освіту, працювали раніше на інших посадах у райвідділі, де себе показали професіоналами: це майори міліції Олександр Гришко, Тарас Гаврилюк, Олексій Мікрюков, капітан міліції Дмитро Косянець. Та й допомагають їм у спільному наряді помічники оперативних чергових: Сергій Корнюша, Анатолій Левчик, Сергій Лукашевич та Ігор Буржинський.

- Напередодні професійного свята,- на завершення сказав Павло Миколайович,- вітаю всіх працівників і ветеранів штабного підрозділу органів внутрішніх справ. Насамперед бажаю здоров'я, щастя, добра, миру, злагоди, витримки та подальших успіхів у нашій нелегкій праці, адже саме ви тримаєте руку на пульсі і першими орієнтуєтеся в оперативній обстановці району і правильно організовуєте діяльність райвідділу міліції. Саме від вас залежить, чи прийде міліція першою на допомогу, а від цього залежить довіра громадян.

Спілкувалась Тетяна Корольчук,

Костопільський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі кабмін ...
Наступна новина: На Вінничині залучення ...

КОМЕНТАРІ