У Тернополі повністю розроблена містобудівна документація

У Тернополі повністю розроблена містобудівна документація

10.12.14 19:28 0 703
9 грудня відбулася прес-конференція начальника управління архітектури, містобудування та кадастру Василя Бесаги, під час якої він розповів про містобудівну документацію Тернополя та відповів на актуальні питання.

«Основним документом містобудівної документації є генеральний план міста, який визначає планування, обмеження забудови території міста та перспективи розвитку, - розповідає Василь Бесага. – Щодо плану зонування, то розроблявся він на основі генерального і включає визначення територій щодо їх конкретного функціонального призначення, зокрема позначені рекреаційні зони, місця забудови, промислові території. Уся містобудівна документація розміщена на офіційному сайті міської ради у розділі Генеральний план».

Ще однією складовою містобудівної документації є так звані «червоні лінії» - це лінії меж забудови та інженерно-транспортної інфраструктури. Такі плани розробили для магістральних та житлових вулиць Тернополя, а також обмежили червоними лініями майдани, сквери та площі.

«Наразі базовим для подальшого розгляду у містобудівній документації є розвиток міста у північно-західному напрямі. Там передбачено більш сучасна планувальна структура, де розміщені школа, дитячий садочок, заклади культури, багатоповерхові паркінги на дві тисячі машин і т.д., - додає Василь Бесага. – Також уже розроблено ескізний проект детального плану території мікрорайону «Пронятин», адже у цьому масиві немає певної інфраструктури для житлового району. Саме тому ми дану концепцію будемо виносити на сесію міської ради, щоб депутати затвердили цей план за основу».

Щодо актуальних питань забудови, то у 2008 році, згідно законодавства, у міської ради були забрані контролюючі функції будівництва у місті, передавши такі повноваження Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області. А з 2011 року були забрані функції погодження проектно-кошторисної документації об’єктів. Таким чином, на Тернопільська міська рада може здійснювати лише моніторинг проведення будівництва.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Міліція не допустила у ...

КОМЕНТАРІ