Всеукраїнська акція «Не рубай ялинку!»

Всеукраїнська акція «Не рубай ялинку!»

11.12.14 11:47 0 797
В Україні протягом багатьох років у грудні проводиться Всеукраїнська акція «Не рубай ялинку!» спрямована на збереження навколишнього природного середовища, а саме зеленого багатства України – хвойних лісів.

В передноворічні дні на всій території нашої країни у великій кількості заготовлюються хвойні дерева з метою задоволення потреб населення у традиційному звичаї святкування Нового року та Різдва Христового з живою ялинкою або сосною, які через кілька тижнів після новорічних свят будуть викинуті на смітник. Так, щороку зникають не окремі ялинки та сосни, а цілі квартали та масиви хвойних лісів, які мають лікувальні властивості: вони оздоровлюють та дезинфікують повітря. Безперечно, що цю функцію хвойні дерева можуть виконувати лише в лісі та аж ніяк не в наших оселях.

Ялини повинні втішати нас не лише протягом кількох тижнів – ці красуні мусять існувати для наших нащадків.

Акція «Не рубай ялинку!» покликана не тільки попереджати вирубування хвойних дерев, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни ялинок та сосен композиціями з гілок хвойних дерев, складеними новорічними букетами, ікебанами. Так званий передноворічний фітодизайн, штучні ялинки дозволить значно скоротити попит на живі дерева, збереже життя багатьом лісовим красуням, на вирощування яких необхідно багато років і чималі кошти, адже збереження новорічних традицій не повинно шкодити природі. А щоб в кімнаті відчувався аромат хвої, достатньо однієї-двох гілочок ялинки чи сосни, оформлених в оригінальну композицію. До речі, ці гілочки отримують під час санітарних чисток лісу, що не завдає шкоди довкіллю. Крім цього, останнім часом з'явилася нова послуга – продаж, або навіть оренда ялинок в горщиках чи контейнерах. Відповідно, живу ялинку після свят можна повернути, або ж навесні висадити в ґрунт.

З кожним роком акція «Не рубай ялинку!» набуває масштабності і ми сподіваємось, що в майбутньому до цієї акції приєднається ще більша кількість людей, не байдужих до збереження природних багатств України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Житомирщина: в області ...

КОМЕНТАРІ