Дільничні інспектори міліції врятували життя 91-річної хмельничанки та її сусідів від ймовірного вибуху побутового газу

Дільничні інспектори міліції врятували життя 91-річної хмельничанки та її сусідів від ймовірного вибуху побутового газу

11.12.14 12:20 0 638
Пенсіонерка вирішила обігріти оселю, розпаливши вогнище в духовій шафі газової плити. Дільничні інспектори міліції Південно-Західного відділку міліції якраз проходили повз будинок, побачили дим з вікна та одразу кинулись на допомогу.

— Це був звичайний день, я зі своїм колегою здійснювали обхід території, — розповідає старший дільничний Олександр Українець. — Більшість людей, які проживають на нашій дільниці обслуговування, ми знаємо. Часто навідуємося у квартири та будинки, де проживають неблагополучні та багатодітні сім'ї, до людей похилого віку, особливо самотніх.

Добре знають дільничні і 91-річну бабусю, яка проживає сама в квартирі старенького двоповерхового будинку.

— Я побачив, як з вікна квартири, де живе пенсіонерка, йде дим, — говорить дільничний інспектор міліції Олексій Возборський. — Кажу до наставника: «Давайте швидше туди!» Не гаючи часу, ми піднялися та почали стукати у двері. Бабуся нам відчинила. Ми кинулись на кухню, а там … жах — в духовці газової плити тліють якість ганчірки. Ми миттю перекрили газовий кран та потушили полум'я.

Вже потім бабуся розповіла, що хотіла таким чином зігрітися, мабуть, забувши, що до плити під'єднана труба з природним газом, який щомиті міг вибухнути.

— Якби не дільничні, які вчасно наспіли, то наш будинок вже б злетів у повітря, — говорить із вдячністю сусідка бабусі.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У листопаді Житомирщина ...
Наступна новина: На Тернопіллі в ...

КОМЕНТАРІ