Папі Франциску передали,що в Україні назріває гуманітарна катастрофа

Папі Франциску передали,що в Україні назріває гуманітарна катастрофа

11.12.14 08:22 0 627
В Україні назріває гуманітарна катастрофа, з якою наша держава не зможе впоратися власними силами. Тому Україна потребує міжнародної солідарності.

На цьому наголосив глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) під час зустрічі у Києві Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з папським легатом Крістофом Шенборном, архієпископом Відня, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Під час зустрічі члени ВРЦіРО представили папському легату правдиву картину подій в Україні, наголосивши, що Росія є агресором, з яким нашій країні буде важко впоратися самотужки, відтак, вона потребує міжнародної підтримки. Також наголошувалось на тому, що в Україні немає міжрелігійних і міжнаціональних конфліктів.

«Наші церкви єдині в підтримці нероздільної, соборної української держави. Ми робимо все, щоб захистити нашу державу і не хочемо Третьої світової війни», – наголосив Глава УПЦ КП Патріарх Філарет.

Представник юдейської громади в України Геннадій Білорицький висловив сподівання, що архієпископ Крістоф стане «послом доброї волі, який принесе мир в Україну». Він також запевнив папського легата, що в Україні немає підґрунтя для міжрелігійних конфліктів. І що український народ та українська держава є єдиними.

«Зараз треба зупинити кровопролиття в Україні. Будь ласка, донесіть цей меседж до всіх, до кого можете його донести», – підкреслив Геннадій Білорицький.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) наголосив, що близько п’яти мільйонів українців страждають від війни на Донбасі, також понад півмільйона внутрішньопереміщених осіб змушені були залишити свої домівки через окупацію.

«Десятки людей щодня гинуть не лише від куль, а й від голоду і холоду. В Україні назріває гуманітарна катастрофа, з якою українська держава сама впоратися не в змозі. Тому Україна потребує міжнародної солідарності», – зауважив Блаженніший.

За його словами, візит папського легата є надзвичайно важливим знаком міжнародної солідарності, єдності і тих зусиль, які, зокрема християни, повинні докласти, щоб припинити кровопролиття.

«Християнське сумління не може спокійно спостерігати, як безкарно щодня вбивають людей, як на нашій землі ллється кров. Окремим листом ми просили Святішого Отця дати чіткий сигнал підтримки єдності з українським народом, який страждає. Бо наслідник Апостола Петра має надзвичайно важливий авторитет у світі. Знаємо, як Папа Іван ХХІІІ своєю діяльність фактично відвернув ядерну катастрофу під час Карибської кризи. Ми просили про подібний жест підтримки для того, щоб словом Папи можна було зупинити кровопролиття на українській землі. І Святіший Папа Франциск відгукнувся на наше прохання. Жест присилання свого особистого легата до України є чітким жестом підтримки Святішого Отця українського народу, який страждає. Ми хочемо подякувати, що Святіший Отець боліє болями нашого народу. І є голосом тих, хто страждає», – сказав Глава УГКЦ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ