Психолог закликала родичів поранених бійців припинити «хаотичні ходіння» у лікарні

Психолог закликала родичів поранених бійців припинити «хаотичні ходіння» у лікарні

11.12.14 11:30 0 603
Щоб людина, яка пережила травматичні події, зібралася, їй потрібно перебувати у стабільній ситуації. Тому хаотичні ходіння всієї родини у лікарні до поранених бійців не сприяють лікуванню.

Про це 10 грудня, на прес-конференції повідомила керівник кризово-психологічної служби, яка діє у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, Оксана Наконечна.

«Є така думка, що до поранених бійців треба ходити у лікарню, з ним говорити. Думають, що чим більше з ним говорити, тим йому буде краще. Ні. Це не так», – зазначила Оксана Наконечна.

Вона розповіла, що люди, які знаходяться у посттравматичному стані, часто скаржаться на порушення сну, нічні жахи. У них підвищена тривога, перепади настрою, емоційні вибухи, багато агресії. Аби зібратися, їм потрібен спокій та стабільність.

Оксана Наконечна звернулася до близьких поранених воїнів із проханням планувати відвідини, аби це було структуровано.

«Для бійця важливо знати, що до нього приходять у вівторок і п’ятницю. Для нього це певна структура. Це структурує і його внутрішній хаос», – пояснила психолог.

«Подумайте проти хлопців, як їм кожного дня витерпіти усіх родичів, знайомих волонтерів. Усі від них чогось хочуть, – додала Оксана Наконечна. – Для бійців у лікарні відвідувачі, як риби в акваріумі: вони бачать їхні реакції, їхні очі, вираз обличчя. Для поранених не усе це приємно».

Вона ще раз підкреслила, що для швидкого лікування бійці повинні перебувати у стабільній ситуації.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ