Львів’ян закликають стати помічниками св. Миколая для воїнів АТО

Львів’ян закликають стати помічниками св. Миколая для воїнів АТО

11.12.14 08:39 0 634
З 8 грудня у Львові стартувала благодійна акція «Святий Миколай для військових» – спільна ініціатива волонтерських та благодійних організацій міста, яка передбачає збір медикаментів, одягу, смаколиків, коштів та дитячих подарунків для наших захисників.

Про це 10 грудня йшлося на прес-конференції.

«Свято Миколая – це хороша нагода виконати обов’язок щодо свого ближнього, проявити милосердя та підтримку потребуючим. найбільш потребуючими є наші військові. Завдяки співпраці УГКЦ, волонтерських організацій, міста можемо зараз допомогти їм. Акція «Святий Миколай для військових» буде хорошою підтримкою для наших захисників», – наголосила начальник відділу «Служба міського голови» Львівської міської ради Анна Гpaпенюк.

Координатор проекту «Святий Миколай для військових» Галина Василиця розповіла, що в рамках акції львів’яни та гості міста мають можливість стати «агентами» св. Миколая для військових, які перебувають у зоні АТО.

За її словами, ця акція уже стартувала у трьох корпусах Українського католицького університету – з 8 грудня там триває збір смаколиків.

Основні заходи відбудуться у неділю, 14 грудня. У цей день у Львові також збиратимуть смаколики та подарунки від дітей для військових. Збір проводитимуть діти катехитичних шкіл на своїх парохіях (храм Положення Пояса Пресвятої Богородиці, храм Пресвятого Серця Христового, храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та інші).

З 14.00 до 18.00 у Будинку офіцерів (вул. Театральна, 22) триватимуть майстер-класи з виготовлення різних речей. Для цього волонтери запросять до Львова 60 діток, чиї батьки перебувають у зоні АТО. Діти запишуть відеозвернення для своїх батьків.

Також 14 грудня о 19.00 у гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла відбудеться благодійний концерт. У програмі – духовні твори у виконанні молодіжних та дитячих хорів церкви та колективу «Modus Vivendi». Вхід буде вільним, під час концерту волонтери також збиратимуть смаколки для бійців АТО.

Крім того, цього дня у церкві св. Юра, Різдва Пресвятої Богородиці та Домініканському соборі організують збір медикаментів, одягу, грошей та смаколиків для військових. Храми будуть відчинені з 14.00 до 18.00.

Організатори акції обіцяють поширити на своїй Фейсбук-сторінці список потрібних речей та ліків, а згодом – прозвітувати про результати акції.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку внаслідок ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ