Чернівецька область: рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки

Чернівецька область: рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки

11.12.14 16:58 0 698
З початку року у Чернівецькій області виникла 631 пожежа, на яких загинуло 28 людей. Лише з початку грудня внаслідок пожеж передчасно обірвалося життя 3 громадян. Основними причинами, внаслідок яких виникають пожежі і на них гинуть люди, залишаються нехтування самими громадянами елементарних правил пожежної безпеки.

Майже 90% від усіх пожеж, що сталися у Чернівецькій області, виникли в приватному житловому секторі. Тому, з метою запобігання загибелі людей на пожежах та зменшення негативних наслідків від пожеж, а також для роз’яснення основних правил безпеки громадянам у Чернівецькій області було створено відповідні рейдові групи. До їх складу увійшли працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, співробітники газових служб, органів місцевого самоврядування та соціальних служб.

Рейдові групи функціонують на території всієї Чернівецької області і в ході проведення таких рейдів особливу увагу приділяють, насамперед, самотнім людям, громадянам похилого віку та тим, які потребують соціальної підтримки.

Зокрема, рейдові групи провели профілактичну роботу з мешканцями обласного центру, Кіцманського та Герцаївського районів Чернівецької області. Людям нагадали правила безпеки, яких необхідно щоденно дотримуватись в побуті, вручили пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки.

Окрім цього, в помешканнях, де виявлялися несправності в електромережі чи пічному опаленні, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області разом з фахівцями відповідних служб допомагали усунути виявлені порушення та замінити розетки і вимикачі. «Метою роботи таких рейдових груп є нагадування громадянам правил безпеки, а це, в свою чергу, дозволить зменшити матеріальні збитки та, що найголовніше, врятувати людське життя» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Рейдові групи працюватимуть і надалі по всій Чернівецькій області.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Затримання року: ...
Наступна новина: На Житомирщині можна ...

КОМЕНТАРІ