Міліція не допустила у Чернівцях "розбірок" у стилі 90-х

Міліція не допустила у Чернівцях "розбірок" у стилі 90-х

11.12.14 08:00 0 664
Пізно ввечері 9 грудня небайдужі чернівчани звернулися до Шевченківського райвідділу та повідомили, що неподалік торгового центру на вулиці Героїв Майдану збираються декілька десятків молодиків. І налаштовані вони не надто дружелюбно.

На місце виклику одразу виїхали співробітники райвідділу. Окрім того, оперативно на допомогу прибули патрульні, міліціонери спеціальної роти особливого призначення міліції громадської безпеки та ДАІвці. Дійсно, на той момент біля торгового центру знаходилося близько 60 осіб, очевидно було, що вони із ворогуючих компаній, а сюди прийшли не кави попити.

Завдяки оперативним, професійним та чітко узгодженим діям правоохоронцям вдалося конфлікт локалізувати і стримати його на словесному рівні. 35 найбільш активних молодиків було запрошено до Шевченківського райвідділу, на них складено адміністративні протоколи за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Троє агресивно налаштованих молодиків відмовилися виконувати прохання міліціонерів та почали чинити опір. Правоохоронці склали на них адмінпротоколи за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд обрав їм міру покарання у вигляді 170 гривень штрафу. З іншими особами, котрі не брали активної участі у конфлікті, а також з їх батьками, проведено профілактичні бесіди та вони були відпущені додому. Також міліціонери вживають необхідних заходів для встановлення осіб, котрі стали ініціаторами «розбірки».

Передісторія інциденту нагадує «розваги» молоді 90-х-початку 2000-х років. В одному із навчальних закладів міста між студентами трапився конфлікт: один хлопчина вдарив дверима іншого. Через деякий час до першого підійшли ображений хлопець разом із другом та побили його. Пробачати кривднику стусани той не збирався, а викликав опонента на «стрілку». В зазначений час до визначеного місця почали «підтягуватися» спортсмени, агресивно налаштовані молодики. До слова, серед них було троє неповнолітніх. Що трапилося далі ми вже описали вище.

Примітно, що активними учасниками конфлікту були молоді люди, так звана «золота молодь», переважно студенти престижних факультетів місцевих університетів. На місце зустрічі вони приїхали на дорогих авто, поводилися зухвало та не реагували на прохання міліціонерів.

Тож принагідно УМВС України в Чернівецькій області звертається, в першу чергу до батьків осіб юного віку: слідкуйте за своїми дітьми, розповідайте їм про правила поведінки, пояснюйте, що за їх незаконні дії обов'язково слідує покарання. І жодне матеріальне становище не має значення – перед Законом усі рівні.

Також окремо закликаємо педагогічні колективи навчальних закладів слідкувати за поведінкою учнів/студентів, проводити з ними бесіди та навчати мирно залагоджувати наявні конфліктні ситуації.

І звертаємо увагу на те, що міліціонер є представником держави, і до нього необхідно ставитися з відповідною повагою та виконувати його законні вимоги. Запам'ятайте: злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі працівника міліції є адміністративним проступком (стаття 185 Кодексу про адміністративні правопорушення) і може призвести до арешту строком до 15 діб.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі повністю ...
Наступна новина: Тернопільська область: з ...

КОМЕНТАРІ