На Вінничині рятувальники співпрацюють із керівництвом лялькового театру в питаннях навчання дітей абетці безпеки

На Вінничині рятувальники співпрацюють із керівництвом лялькового театру в питаннях навчання дітей абетці безпеки

11.12.14 14:41 0 634
10 грудня працівники Головного управління ДСНС України у Вінницькій області провели «круглий стіл» із керівництвом Вінницького обласного академічного театру ляльок. Під час зустрічі було досягнуто домовленості стосовно написання спільними зусиллями нових сценаріїв з основ безпеки життєдіяльності та їх включення до репертуару театру. А вже після новорічних свят відродиться показ вистави для дітей «Петрик у Вогнедимному Королівстві», яка добре запам’яталася маленьким глядачам у минулі роки.

До речі, Вінницький обласний театр ляльок вважається чи не найкращим у державі серед подібних театральних колективів. Директор театру, заслужений працівник культури України Михайло Байдюк зазначив, що гарні традиції співпраці та творчий діалог між рятувальниками та театралами – це величезний внесок у справу навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності. Діти від наймолодшого до середнього шкільного віку, які є основою глядацької зали, найкраще засвоюють знання та навики саме через ігрову форму їх пізнання.

Розмова з головним режисером театру Олександром Свіньїним стосувалась напрацювання робочого матеріалу та тематики новостворюваних вистав. До них буде долучено найкращі письмові творчі доробки учасників дитячих конкурсів, що проводились в області. А вже умілі руки режисера відтворять характери, діалоги, мову та жести нових казкових лялькових персонажів, які за допомогою декорацій будуть навчати дітлахів, як себе поводити у тій чи іншій ситуації, аби не сталося біди.

ГУДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі телефонні ...
Наступна новина: 8 сільгоспвиробників із ...

КОМЕНТАРІ