Вінничина: «Червоній калині» з Тульчина – 25 років! (+фото)

Вінничина: «Червоній калині» з Тульчина – 25 років! (+фото)

11.12.14 08:06 0 734
В Тульчинському училищі культури10 грудня відбулися урочистості з нагоди 25-річного ювілею Народного аматорського фольклорно-драматичного театру «Червона калина». Ось уже чверть століття колектив очолює викладач училища, відомий на Вінниччині фольклорист Микола Тихонович Сафроняк.

В актовій залі навчального закладу його, разом з творчим колективом театру, тепло привітали від Вінницької обласної державної адміністрації та районної ради. Від обласного центру народної творчості вітала колектив театру Тетяна Гарбулінська, від місцевої влади – голова Тульчинської райдержадміністрації Галина Роспутна, від Тульчинської міської ради – депутат і голова постійної комісії ради Любов Маслова, директор Тульчинського училища культури Леонід Трачук та багато інших шанувальників «Червоної калини». Були вручені почесні грамоти, подяки, адресні вітання, поетичні твори, та подарунки керівнику і колективу фольклорного театру.

Микола Тихонович поділився спогадами про своє дитинство в селі Лозове Чернівецького району Вінницької області, де вперше розпочав свою кропітку роботу по збору багатих народних традицій та обрядів, прозвучала розповідь про яскравий творчий шлях «Червоної калини», відзначений численними гран-прі, призами, грамотами, дипломами на Поділлі та далеко за його межами.

На свято завітали дорогі для Миколи Сафроняка земляки з с. Лозове, учасники фольклорного колективу «Джерело», постійні учасники Великодніх гаївок, які з 2003 року проводяться у селі з ініціативи Миколи Тихоновича.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ