В Луцьку учасники АТО та члени їх сімей отримують весь спектр необхідної медичної допомоги

В Луцьку учасники АТО та члени їх сімей отримують весь спектр необхідної медичної допомоги

11.12.14 14:34 0 667
Відбулася оперативна нарада в управлінні охорони здоров'я Луцької міської ради, де було розглянуте питання про стан виконання розпорядження міського голови від 16.09.2014 р. № 346 «Про затвердження Плану заходів із реалізації Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - мешканців Луцька».

Як повідомив заступник начальника управління Микола Якимчук, на працівники лікувально-профілактичних закладів відвідали 500 родин мобілізованих військовослужбовців.

Члени їх сімей, яким за медичними показами потрібне амбулаторне, стаціонарне лікування, зубопротезування тощо, взяті на диспансерне спостереження.

Станом на 09.12.2014 р. проведено за медичними показами амбулаторне лікування 451 особі, стаціонарне лікування – 32 осіб, лікування в денних стаціонарах – 27 осіб, зубне протезування – 3 осіб, забезпечено інсуліном 6 осіб, прийнято 16 пологів. На обліку в жіночій консультації перебуває ще 10 вагітних дружин військовослужбовців.

Крім того КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» у вересні провела поглиблені безкоштовні медичні огляди 108 дітям (46 дітям-переселенцям для оформлення у дитячі навчальні заклади та 62 дітям учасників АТО, які оформлені у перший клас).

На вирішено питання про виділення 50 ліжок для проведення стаціонарної медичної реабілітації учасників АТО у госпіталі для інвалідів Вітчизняної війни. Амбулаторна медична реабілітація учасникам АТО проводиться у чотирьох денних стаціонарах центрів ПМСД, де виділена необхідна кількість ліжок, забезпечено використання наявної лікувально-діагностичної бази та відповідну роботу медичних працівників за рахунок загальних асигнувань і наявних пільг.

Медико-психологічна реабілітація забезпечується на базі відділення «Клініка дружня до молоді» КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка».

Міська рада зібрала інформацію в спеціальному бюлетені про лікувально-профілактичні заклади, спортивно-оздоровчі центри, де можна отримати медико-психологічну допомогу та пройти фізичну реабілітацію учасникам АТО та членам родин військовослужбовців. Начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель наголосив, що за вказаними адресами та телефонами можна отримати більш детальну інформацію та допомогу.

Варто зазначити, що з метою забезпечення першочергових потреб осіб, внутрішньо переміщених в межах країни та членів сімей військовослужбовців, призваних до мобілізації, виконавчий комітет міської ради 03.09.2014 р. виділив 105 тис. грн для безкоштовного лікування цієї категорії громадян, які до кінця року будуть повністю використані. У зв'язку з цим дано доручення головним лікарям закладів охорони здоров'я міста подати розрахунки потреби в коштах на ці цілі на 2015 рік.

Управління охорони здоров'я Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відкрився ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ