Громада Нововолинська вимагає відставки прокурора міста

Громада Нововолинська вимагає відставки прокурора міста

11.12.14 13:43 0 748
9 грудня 2014 року громада міста Нововолинськ пікетувала міську прокуратуру з вимогами відставки міського прокурора Олександра Шпота та його заступника Миколи Сєчка через бездіяльність в боротьбі зі злочинністю. Активну участь у пікеті також взяли місцеві свободівці.

До приміщення, де розташована міська прокуратура, прийшло близько 200 осіб. Метою акції, яка оголошена безстроковою, є відставка прокурора міста Олександра Шпота і заступника прокурора Миколи Сєчка. Громада звинуватили посадовців у бездіяльності та небажанні боротися зі злочинністю.

Цьогоріч у Нововолинську спостерігається масовий розгул криміналу. Так, за неповний рік було здійснено 86 квартирних крадіжок. На переконання мешканців міста, є численні факти бездіяльності прокуратури і небажання належно розслідувати злочини. Крім того, прокуратура міста ігнорує розслідування рейдерського захоплення приміщення кабельного телебачення "Львівська жінка". Не розслідують і факти корупції у Нововолинській поліклініці.

Під час пікету виступи свободівець Андрій Бадзюнь, який закликав прокуратуру міста надати звіт про роботу і справи, які справи були розкриті.

Керівництво міської прокуратури вийшло до громади, однак відмовилося написати рапорт про відставку. Закиди про бездіяльність прокурор Нововолинська та його заступник відкинули. Проте не змогли пояснити громаді причини катастрофічного стану в питаннях боротьби зі злочинністю.

Наразі громада збирає підписи для направлення листа у відповідні органи щодо бездіяльності керівництва Нововолинської міської прокуратури. На 23 грудня заплановане повторне пікетування.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ