За участі свободівців у Луцькому інституті розвитку людини "Україна" відкрили куточок пам'яти героїв Небесної сотні

За участі свободівців у Луцькому інституті розвитку людини "Україна" відкрили куточок пам'яти героїв Небесної сотні

11.12.14 09:52 0 644
У Луцькому інституті розвитку людини Міжнародного університету "Україна" 9 грудня 2014 року відкрилася меморіальна експозиція пам'яти героїв Небесної сотні. На запрошення адміністрації навчального закладу в урочистостях узяли участь перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик та депутат Волинської обласної ради, уповноважений представник фракції ВО "Свобода" в обласній раді Микола Собуцький.

Центральне місце в експозиції відведено портретам та інформаційним довідкам про полеглих волинян, які поклали свої життя на Майдані та в боротьбі з російськими окупантами на сході України. Двоє з них – лучанин Василь Мойсей та Сергій Байдовський – були студентами Луцького інституту розвитку людини "Україна". Ще один – боєць добровольчого батальйону "Айдар", член козацького Стрілецького братства Волині Сергій Климчук – був викладачем інституту.

Експозицію освятили священики УПЦ КП. Як зауважив директор навчального закладу Віктор Чижик, відтепер погляди з портретів героїв Небесної сотні, які мають безпосереднє відношення до інституту, щодня нагадуватимуть студентам і викладачам про те, кому маємо завдячувати за можливість сидіти за студентськими лавами.

"Ми всі маємо звіряти свої дії та помисли з героями Небесної сотні, такими як Василь Мойсей – один із 19 свободівців, які навіки записані в безсмертну Небесну сотню. Герої не вмирають, допоки пам'ять про них живе. А вона житиме вічно, бо їхні ідеї нестимуть у своїх серцях у тому числі викладачі й студенти інституту "Україна", який зазнав цих втрат. Ці ідеї треба несті на схід України, де триває війна з російськими окупантами, що хочуть нав'язати нам "русcкій мір". Війна, в якій ми маємо вистояти і перемогти!" – заявив Олександр Пирожик.

Микола Собуцький, який під час Революції гідності був комендантом наметового містечка на луцькому Майдані, зазначив: нині мало відвоювати свою землю на Донбасі – необхідно проводити там системну просвітницьку роботу, організовувати культурно-освітні обміни між Сходом і Заходом: "Cучасні герої з інституту "Україна" Василь Мойсей, Сергій Байдовський, Сергій Климчук поклали свої життя на вівтар свободи, щоб ніколи чужинець не панував і на наших землях, і в наших головах".

По завершенні урочистого відкриття куточка пам'яти героїв Небесної сотні учасники заходів відвідали луцький Меморіал пам'яти, де поклали квіти до могили загиблого на Майдані свободівця Василя Мойсея та вшанували пам'ять усіх героїв хвилиною мовчання.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ