На Житомирщині перед судом постануть посадовці-хабарники

На Житомирщині перед судом постануть посадовці-хабарники

11.12.14 09:42 0 631
До суду з обвинувальним висновком направлено кримінальні провадження відносно двох службовців, яких оперативники УДСБЕЗ УМВС області затримали «на гарячому» під час отримання хабарів. Відтак незабаром посадовці відповідатимуть перед законом.

Загалом з початку року оперативниками Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС Житомирщини виявлено низку фактів отримання неправомірної вигоди, за якими розпочато 7 кримінальних проваджень за ст. 368 Кримінального кодексу України. Ще у 4 випадках службовці притягнені до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних діянь (оформлено відповідні адміністративні матеріали).

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Сергій Вязмікін, очікувана сума неправомірної вигоди, на яку мали намір збагатитись чиновники, становить понад 800 тисяч гривень. Проте завдяки своєчасному втручанню оперативників підрозділу вдалося зупинити корупційні схеми та запобігти новим кримінальним діянням.

Символічно, що у переддень Міжнародного дня боротьби з корупцією (9 грудня) до суду направлено відразу два провадження, фігурантами яких є працівники керівної ланки системи освіти та оборонного відомства.

Зокрема, одного з посадовців, заступника директора навчально-курсового комбінату, оперативники «схопили за руку» під час отримання хабара від жителя області за видачу свідоцтва, що дає можливість отримати документи для керування сільськогосподарською та іншою спеціальною технікою. Свою вину підозрюваний визнав.

Відповідно до діючого законодавства за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі спеціальною конфіскацією.

УДСБЕЗ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ