У листопаді Житомирщина стала п’ятою в державі за рівнем працевлаштування переселенців

У листопаді Житомирщина стала п’ятою в державі за рівнем працевлаштування переселенців

11.12.14 12:20 0 611
Заступник директора обласного центру зайнятості Віктор Зубрицький проаналізував роботу служби зайнятості Житомирської області за 11 місяців поточного року в контексті надання послуг тимчасовим переселенцям з Автономної Республіки Крим та Донецької і Луганської областей, які прибули на територію Житомирщини і звернулися за сприянням у працевлаштуванні. За його словами, діяльність служби зайнятості в цьому напрямку зорієнтована на надання послуг безпосередньо у місцях компактного проживання таких громадян, а також у сільській місцевості. Таким чином, фахівці не чекають, коли люди звернуться до них, а самі проводять інформаційно-роз'яснювальну кампанію та пропонують послуги служби.

Як повідомив Віктор Зубрицький, за підсумками листопада цього року Житомирщина стала п'ятою в державі за рівнем працевлаштування переселенців. Станом на 8 грудня у службі зайнятості області зареєстровано 966 звернень від внутрішньо переміщених осіб. Починаючи з 1 березня вже працевлаштовано 190 таких громадян, статус безробітного отримали 428 осіб, а допомогу по безробіттю – 302.

У розрізі регіонів це виглядає так: від переселенців із Криму надійшло 68 звернень, з Донеччини – 481, з Луганщини – 417. В області працевлаштовано 17 кримчан, 85 громадян із Донеччини та 88 – із Луганщини. Статус безробітного мають 42 особи з Криму, 231 – з Донецької та 155 – Луганської областей. А допомогу по безробіттю на Житомирщині отримували 35 жителів АРК, а 164 – Донеччини і 103 – Луганщини.

Найбільше звернень від переселенців із Криму зареєстровано у Житомирському міському центрі зайнятості (МЦЗ) – 26 та Овруцькому районному центрі зайнятості (РЦЗ) – 6. Особи, які прибули з Донецької області, найчастіше зверталися до Житомирського МЦЗ – 160 та Коростишівського РЦЗ – 29. А переселенці з Луганщини найбільше звернень подали у Житомирський МЦЗ – 145 та Коростишівський РЦЗ – 28.

Роботу за направленням служби зайнятості через Житомирський МЦЗ отримали 6 кримчан, 32 особи з Донецької області і 28 – із Луганської. У районах області протягом 1 березня – 8 грудня було працевлаштовано 4 переселенці з Криму (Овруцький РЦЗ), 7 – з Донеччини (Брусилівський РЦЗ) та 8 – з Луганщини (по 4 через Коростишівський і Овруцький РЦЗ).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Дільничні інспектори ...

КОМЕНТАРІ