Житомирщина: рятувальники навчали школярів правилам безпечної поведінки під час громадської Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: рятувальники навчали школярів правилам безпечної поведінки під час громадської Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

11.12.14 09:07 0 607
9 грудня для учнів гімназії селища Черняхів рятувальники ДСНС Житомирщини спільно із представниками товариства Червоного Хреста України провели громадську Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Її започатковано ще декілька років тому і з кожним наступним її проведенням вона набуває все більшої популярності серед населення, так як несе у собі і видовищний і пізнавальний характери.

Для проведення Акції організатори заходу заздалегідь підготували справжню«Планету безпеки», подорожуючи якою, дітвора мала змогу позмагатися на спритність, витривалість, мужність, ознайомитися з професією рятувальника та піротехніка, перевірити свої знання правил безпеки та надання першої медичної допомоги.

Але на початку основного дійства працівники ДСНС підготували для школярів неочікуваний сюрприз. У маленьких глядачів була унікальна можливість поспостерігати так званий «показ мод» рятувальників та дізнатися – яким одягом вони захищають себе у різноманітних небезпечних ситуаціях.

Трохи згодом, приміщення гімназії почали здригатися від захопленого дитячого сміху та емоцій, які просто таки переповнювали дітвору під час участі у різноманітних конкурсах та змаганнях. Організатори сформували учнівські колективи, які одночасно відвідували той чи інший пукт призначений, що були чітко прописані у маршрутній картці «Планети безпеки».

Умовою повного виконання конкурсної програми було пройти усі майданчики та вкластися у відведений час.

Під час подорожі до «Країни «Медицина» працівники товариства Червоного Хреста України навчали підростаюче покоління правилам надання першої медичної допомоги та проводили конкурси.

«Країна вогнеборців» представляла із себе плжежну естафету, де була можливість порівнятися своїми силами із суперником-однолітком, подолавши випробування справжніх рятувальників.

Останньою була «Країна піротехніків-рятувальників», у якій працівники оперативно-рятувальної служби демонстрували для школярів виставку вибухонебезпечних предметів, засобів індивідуального захисту, вимірювальних та пошукових приладів, аварійно-рятувальних засобів.

Всі набуті знання та вміння з правил безпечної життєдіяльності, які дітвора отримала безпосередньо під час ходу проведення Акції, сформовані учнівські колективи демонстрували під час грайливого усного тестування в приміщенні актової зали навчального закладу. За чіткі і правильні відповіді вони отримували на згадку сувеніри.

По завершенню всіх змагань і конкурсів Акції, судді визначили переможців кожної країни «Планети безпеки» та нагородили їх грамотами та цінними подарунками.

«Проведення таких заходів має велику користь. Найчастіше причинами дитячого травматизму та трагічних наслідків є пустощі з вогнем або піротехнічними виробами, неправильне користування пічками, газовими або електричними приладами, недотримання заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів тощо. Навчати підростаюче покоління правилам безпечної поведінки у побуті та на вулиці – наш прямий обов’язок. Адже краще попередити трагічну подію, ніж потім усувати її наслідки», – зазначив начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук.

На останок, на згадку про гарні емоції та весело проведений час залишаться для дітей яскраві фотографії з працівниками справжньої мужньої професії, які завжди напоготові прийти на допомогу всім і кожному хто її потребує.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку юні призери ...
Наступна новина: Хмельницькі школярі ...

КОМЕНТАРІ