Психологи-рятувальники провели тренінгові заняття «Острівець безпеки» для молодших школярів зі Сходу України

Психологи-рятувальники провели тренінгові заняття «Острівець безпеки» для молодших школярів зі Сходу України

11.12.14 15:23 0 621
Їх восьмеро. Учнів молодшої школи, які влітку прибули із Криму та Сходу України та стали вихованцями гімназії №3 м. Житомира. Разом із новою родиною вони поринули у вир захоплюючого шкільного життя, у якому серед пріоритетів - вивчення азів безпеки життєдіяльності, а щомісяця – новий пізнавальний захід від рятувальників. Адже упродовж десяти років гордість гімназії, команда ДЮП «Непосидючі», спільно з обласним Управлінням ДСНС реалізовує на Житомирщині соціальні та медіа проекти з безпечного життя, і є однією з кращих команд України.

За 5 місяців юні переселенці вже встигли добре познайомитися з рятувальниками та їхньої професією, навіть здобули собі серед фахівців прес-служби і психологів друзів, побували у них в гостях. Тож, у звичному для них колі спілкування разом з психологом Управління Юлією Дацюк вони із задоволенням відправилися на острівець Безпеки.

Аби перевірити яким рівнем знань з безпеки володіють діти, психолог запропонувала їм дати відповіді на запитання що можна робити, а що – ні, а потім продовжити вже розпочате речення. Приміром, чому не можна сидіти на підвіконні, ховатися в шафу під час пожежі, перевіряти міцність льоду ударами ніг, кататися у ліфті без батьків та інше. За допомогою паперу й ручки дітвора створювала казку про двох веселих сірничків, грала у рухливу гру «світлофор-пішоходи», допомагала Колобку дістатися школи, оминаючи перешкоди. І згодом, коли психолог розповідала вже відверті небилиці про небезпечну поведінку дітей, останні миттєво реагували і давали вірні відповіді, що є правдою, а що - вигадкою дорослих.

- Сама назва тренінгового заняття «Острівець безпеки» створює затишок та налаштовує на комфортне спілкування, - розповідає Юлія Дацюк. - Усі можливі небезпеки дитина проговорює в пізнавальних вправах в ігровій формі, у невимушеній веселій обстановці. Задля психоемоційної розрядки ми доповнили інтелектуальні вправи фізичними розвагами. І в підсумку нам вдалося сформувати у дітей ціннісне ставлення до власного життя та здоров’я, навчити помічати небезпеку та відповідно діяти у нестандартних ситуаціях. На згадку та для закріплення уроку кожен цього дня отримав закладинки та пам’ятки з ОБЖД.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі в період ...

КОМЕНТАРІ