В Закарпатській області перечинські правоохоронці пояснюють учням,що таке право і обов'язок

В Закарпатській області перечинські правоохоронці пояснюють учням,що таке право і обов'язок

11.12.14 15:02 0 769
З нагоди відзначення Дня права у навчальних закладах Перечинського району викладачі спільно з правоохоронцями, працівниками соціальної та пенітенціарної служби проводять уроки правових знань.

Днями Перечинські гімназисти мали змогу поспілкуватися з начальником сектору дільничних інспекторів перечинської міліції Віталієм Левинцем, інспектором відділення ДАІ Русланом Дюгованцем та начальником Мукачівського МРВ КВІ В'ячеславом Муруговим.

Учні подивилися гарний фільм про історію права. Після того вчитель історії Андрій Вишняк звернув увагу дітей на те, що окрім прав, кожний має ще й обов'язки, які неухильно потрібно виконувати. В'ячеслав Муругов розповів учням, що є багато інстанцій, які контролюють реалізацію права і виконання обов'язку кожним громадянином України: це і міліція, і прокуратура, податкова інспекція, пенітенціарна служба…

Як зазначив інспектор ВДАІ Руслан Дюгованець, державна автомобільна інспекція забезпечує виконання відповідних обов'язків водіями та пішоходами. Руслан Миронович розповів і про адміністративну відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, зазначивши, що адміністративна відповідальність за допущені порушення дитиною, яка не досягла 16 років, буде накладатися на батьків.

Про поняття кримінальної відповідальності, вік, з якого вона наступає, розповів малим слухачам начальник дільничних інспекторів міліції Віталій Левинець. Дітям пообіцяли провести в найближчому майбутньому екскурсію у кінологічний центр, бо вони виявилися гарними слухачами і співрозмовниками.

А дільничний інспектор міліції Юрій Роговий з помічником дільничного Ольгою Готрою провели подібний захід у Тур'я-Полянській загальноосвітній школі. Юрій Юрійович впевнений, що подібні заходи є потрібні, бо носять профілактичний характер, спрямовані на формування у школярів правової свідомості, здатності відповідально ставитися до виконання своїх обов'язків, усвідомлювати наслідки своїх вчинків.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ