Мобільна група ДСНС України перевірила готовність рятувальників до виконання завдань за призначенням на Сході України

Мобільна група ДСНС України перевірила готовність рятувальників до виконання завдань за призначенням на Сході України

11.12.14 16:08 0 690
Мобільно-оперативні групи ДСНС України, на виконання доручень Уряду, постійно контролюють діяльність територіальних підрозділів ДСНС України, які виконують завдання за призначенням у Донецькій та Луганській областях. Так, впродовж минулого тижня мобільна група на чолі з першим заступником Голови ДСНС України Анатолієм Бойком перевірила готовність Головних управлінь ДСНС України у Донецькій та Луганській областях, а також двох зведених загонів інженерних та піротехнічних робіт Служби порятунку до оперативного реагування на надзвичайні ситуації та захисту населення і територій в умовах проведення антитерористичної операції. Під час перевірки мобільна група детально ознайомилася зі станом та умовами виконання покладених на рятувальників завдань і окреслила подальші шляхи підвищення ефективності їх діяльності в умовах проведення АТО.

За словами Анатолія Бойка, рятувальники наразі працюють в надзвичайно складних умовах, періодично зазнаючи обстрілів з боку підконтрольних терористам територій. Крім того, пошкоджень зазнає також і спецтехніка. Проте співробітники ДСНС продовжують працювати і виконувати поставлені перед ними завдання. І навіть повернувшись додому після ротації, яка відбувається щомісяця, рятувальники через певний час знову вирушають на Схід України та роблять все можливе задля того, аби на території Донецької та Луганської областей якнайшвидше запанував мир та спокій.

“Органи і підрозділи ГУ ДСНС України в Донецькій і Луганській областях у надскладних умовах в повному обсязі виконують покладені на них завдання, проявляючи при цьому мужність, професійність, відповідальність. У складі зведених інженерного та піротехнічного загонів наразі працює 176 рятувальників та 77 одиниць техніки. І хоча працювати на цих територіях досить складно та небезпечно, проте ні в кого не виникає бажання якнайшвидше поїхати додому. Рятувальники ліквідовують пожежі, відновлюють безпечне життя у звільнених населених пунктах, доставляють гуманітарну допомогу, допомагають людям переселитися з небезпечних районів. Часом ціною власного життя. Серед наших працівників, на жаль, є загиблі, травмовані та зниклі безвісти. Тому, кожен рятувальник, який повсякденно виконує відповідальні завдання на Сході країни, вже є героєм як для ДСНС України, так і для тих людей, заради яких він працює”, - зазначив Анатолій Бойко.

За результатами перевірки готовності рятувальників, які перебувають на Сході України, до дій за призначенням, мобільна група відзначила відмінне виконання співробітниками ДСНС поставлених завдань та їх високу професійну підготовку. Особовий склад підрозділів Служби порятунку забезпечений необхідним спецодягом і засобами захисту для роботи в умовах небезпеки та виконання завдань в зимовий період. Рятувальники постійно співпрацюють зі Штабом АТО, місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування, волонтерськими організаціями.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові безробітний ...
Наступна новина: Волинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ