ДСНС України звертається до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки!

ДСНС України звертається до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки!

11.12.14 14:09 0 652
Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з приводу тривожної ситуації, що склалася в Україні у зв’язку з загибеллю людей на пожежах.

З початку року в Україні на пожежах загинуло більше 2 тисяч людей. Тільки за минулий тиждень загинуло 102 людини, що на 23,5 % більше, порівняно з попереднім тижнем. Найбільше людей загинуло у Дніпропетровській області – 11 людей, Житомирська область – 9 людей, Одеській та Харківській областях по 8 людей, Тернопільській та Львівській областях по 6 людей. Зазвичай винуватцями пожеж, що закінчувались трагічно, в більшості випадків були люди, які зневажливо ставляться до вимог пожежної та, в першу чергу, власної безпеки, проявляючи при цьому злочинну недбалість.

Велика кількість пожеж з трагічними наслідками сталася через необачність під час паління, особливо у нетверезому стані та необережне поводження з вогнем.

В осінньо-зимовий період для обігріву власних помешкань, дачних будинків люди часто використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, перенавантажують електромережу, внаслідок чого виникають пожежі і знову гинуть люди.

Тому, ми звертаємось до вас та застерігаємо: не забувайте про обережність; не паліть у ліжку; використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі та не залишайте їх без нагляду; слідкуйте за станом та справністю своєї електромережі.

Дорослим слід пам’ятати, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Не залишайте дітей без нагляду, бо діти та вогонь - небезпечна комбінація!

Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Припинити сумну статистику в ваших руках, тож будьте якомога обачними та цінуйте своє життя! Тільки виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ