9 грудня правоохоронці святкують День працівників штабних підрозділів органів внутрішніх справ України

9 грудня правоохоронці святкують День працівників штабних підрозділів органів внутрішніх справ України

11.12.14 10:06 0 859
Штаб є головним підрозділом апарату органів внутрішніх справ у сфері організації роботи органів і підрозділів внутрішніх справ, координації та узгодження їх дій щодо захисту прав і свобод людини та громадянина, власності, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, боротьби зі злочинністю, розкриття та розслідування злочинів, охорони громадського порядку, забезпечення громадської безпеки і безпеки дорожнього руху.

У лютому 2005 року наказом Міністерства внутрішніх справ України № 99 було затверджено Положення про Головний штаб МВС України та визначено 9 грудня Днем працівника штабних підрозділів органів внутрішніх справ України.

Нині жоден підрозділ органів внутрішніх справ не обходиться без так званого мозкового центру міліції, без штабу. Робота у штабному підрозділі відповідальна і важка, не кожен витримує ненормований робочий тиждень, інколи навіть без вихідних, що вимагає чималої посидючості і уміння аналітично мислити. Наразі роботою штабу в Рівненському міськвідділі керує майор міліції Михайло Власюк. Особовий склад якого налічує 27 співробітників.

— Штаб є самостійним підрозділом рівненської міліції, основним завданням якого є координація та узгодження дій усіх служб міського відділу у боротьбі зі злочинністю та охороні громадського порядку. В першу чергу, працівники штабу відслідковують оперативну обстановку в місті та організовують реагування на її зміни, — розповідає начальник штабу Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області Михайло Власюк. — Забезпечують електронний моніторинг за місцезнаходженням підозрюваних чи обвинувачених, ведуть журнали обліку осіб до яких застосовано електронні засоби контролю, здійснюють оформлення їх особових справ. Також здійснюють контроль за інформуванням працівниками Рівненського МВ УМВС центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб. Здійснюють комплексний аналіз стану злочинності та громадського порядку, результатів роботи міського відділу міліції. Розробляють поточні та перспективні плани роботи міськвідділу, організовують проведення оперативних нарад та заходи щодо удосконалення оперативно-службової діяльності служб міьквідділу. Забезпечують контроль за станом обліково-реєстраційної дисципліни, адміндіяльності. До завдань штабу належить і організація та керування роботою чергової частини.

— З нагоди дев'ятої річниці з Дня створення служби хотів би привітати всіх працівників штабу з професійним святом та побажати їм витримки, впевненості у важливості нашої спільної справи, наснаги у нелегкій праці в ім'я держави та на благо її народу, — говорить начальник Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області полковник міліції Руслан Мельник. — А ще бажаю Вам та Вашим родинам великого людського щастя, добробуту, благополуччя та Божої благодаті.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Пекарня "Пироговая": ...

КОМЕНТАРІ