У Рівненській області чергова частина - це серце Дубенського міського відділу

У Рівненській області чергова частина - це серце Дубенського міського відділу

11.12.14 16:35 0 855
Саме сюди по телефону 102 від громадян надходить інформація про скоєння злочину, звідси черговий по міськвідділу направляє на місце пригоди слідчо-оперативну групу.

Її ще називають серцем міського відділу, бо сюди надходить вся інформація про оперативний стан району та міста. Часто на телефонні звернення потрібно реагувати дуже швидко, приймаючи єдино правильне рішення, бо коли мова йде про злочин – дорога кожна хвилина.

Постійно на зв'язку з громадянами перебуває черговий, який є помічником начальника міліції і будь-якої миті готовий прийняти повідомлення у телефонному режимі та заявників, які прийшли до відділу.

Чергова частина забезпечена мобільним зв'язком, стаціонарною лінією «102» та міським номером 3-27-02. Якщо потребує ситуація, на виклик у лічені хвилини у будь-який куточок району чи міста виїздить слідчо-оперативна група правоохоронців, щоб забезпечити правопорядок, вгамувати дебоширів чи врятувати чиєсь життя.

Чергові міськвідділу працюють у цілодобову режимі. На монітори чергової частини виведено зображення з камер відеоспостереження на вулицях Дубно, що дає змогу міліції оперативно реагувати на скоєні злочини та правопорушення.

Як на долоні

Черговий також спостерігає за тим, що відбувається в ізоляторі для тимчасово затриманих осіб. Водночас сама чергова частина обладнана відеоархіватором, який фіксує у цілодобовому режимі усі дії чергового. Це зробить роботу міліції ще більш прозорою та відкритою для громадськості.

На сьогоднішній день у чергові частині в позмінному режимі працює чотири оперативних чергових та стільки ж помічників. Слід відмітити, що чергові є досвідченими працівниками.

Як розповів оперативний черговий, капітан міліції Сергій Цимбалюк (на знімку – разом з помічником чергового Микола Білецький- на якому???), упродовж доби в черговій частині реєструється від десяти до тридцяти різноманітних звернень. Найбільше – з приводу крадіжок та насильства у сім'ї. Деякі родини, де п'ють, дебоширять і не миряться між собою, міліціонери вже знають, як мовиться, напам'ять. І далеко не завжди дружину доводиться захищати від чоловіка. Буває, і навпаки…

На 102 або телефон чергового 3-27-02 дзвонять і з проблемами, які, скажімо, мають відношення не зовсім до роботи міліції або бувають смішними. Наприклад: “Сусідські кури гребуться на моєму городі!..” або “Дружина не бере слухавку!” І на ці звернення теж потрібно дати відповідь. Можуть телефонувати і з приводу пожежі чи навіть відсутності електроенергії. Черговий не має права проігнорувати й такі телефонні дзвінки, тому звертається до відповідних служб. Нашим головним і безпосереднім завданням є приймання, реєстрація заяв і повідомлень про вчинені

кримінальні правопорушення та інші події, організація негайного реагування на них.

За словами начальника Дубенського УМВС підполковника Леоніда Михалка, чергова частина міського відділу міліції нині є однією з найкращих серед міськ-райорганів області. Адже чергова частина повинна відповідати усім сучасним вимогам діяльності правоохоронного органу, наголосив керівник.

Олеся Шевченко,

Дубенський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Поради ДАІ водіям: доречно ...

КОМЕНТАРІ