Міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» у Тернополі розпочнеться 11 грудня

Міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» у Тернополі розпочнеться 11 грудня

11.12.14 11:08 0 632
Дев’ятий міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» розпочнеться у Тернополі 11 грудня концертом відомої джазової виконавиці Мар’яни Садовської, а закінчиться у Архикатедральному соборі 14 грудня, де виступить гурт «ΕΣΧΑΤΟΦΟΝIΑ». Організаторами традиційно виступають Тернопільська міська рада, мистецьке об’єднання «Коза», музичний центр «Бастер» та генеральне консульство Польщі у Луцьку.

«Зважаючи на важкі часи, все-таки хотілося б у місті передноворічного настрою, який розпочнеться у Тернополі з концерту «Jazz Bez» 11 грудня, - розповідає заступник міського голови Олександр Смик. – Фестиваль цього року відбуватиметься три дні у Драматичному театрі, а у четвертий, 14 грудня - у Катедральному соборі».

За словами директора фестивалю Олега Макогона, програма фестивалю включає виступи гуртів та виконавців з України, Америки та Польщі.

«У Драматичному театрі концерти розпочнуться уже 11 грудня о 19 год. виступом джазової виконавиці Мар’яни Садовської, яку цього року нам вдалося запросити до Тернополя. Вона буде виступати разом із Марком Токарем дуетом, а у другому відділені концерту презентує нову програму, яка написана на слова Сергія Жадана, - розповідає Олег Макогін. – У другий день фестивалю на тернополян чекає виступ піаніста з Нью-Йорку Володимира Зайцева у супроводі симфонічного оркестру, а у третій – приїдуть польські джазові колективи «Shofar» та «FUTUREthno». Концерти розпочнуться о 19 год.»

Особливістю цьогорічного фестивалю буде виступ гурту «ΕΣΧΑΤΟΦΟΝIΑ» у Катедральному соборі 14 грудня о 16.30 год. Там буде звучати програма з візантійських церковних співів та григоріанських хоралів у виконанні саксофоніста Михайла Балога та вокального ансамблю.

Як додає незмінний ведучий фестивалю Сергій Лазо, за усі дев’ять років проведення «Jazz Bez» у Тернополі, цього року склад учасників буде найбільш український. Адже Мар’яна Садовська та Володимир Зайцев народилися в Україні, також українці грають у складі гурту «FUTUREthno» і творять проект «ΕΣΧΑΤΟΦΟΝIΑ».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: на Путильщині ...
Наступна новина: У Луцьку внаслідок ...

КОМЕНТАРІ