На Вінничині анатолій Олійник зустрівся з головами обласних громадських організацій чорнобильців (+фото)

На Вінничині анатолій Олійник зустрівся з головами обласних громадських організацій чорнобильців (+фото)

12.12.14 11:28 0 708
У зв'язку з підготовкою та проведенням в області заходів до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС в залі засідань

облдержадміністрації 11 грудня відбулась зустріч голови ОДА та керівників відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації з головами обласних громадських організацій чорнобильців.

На зустрічі обговорювались питання співпраці громадськості з органами державної виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо соціального та медичного захисту громадян , постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Анатолій Олійник у вступному слові зазначив: «Щороку в грудні ми віддаємо шану героїзму і мужності людей, які були учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Без перебільшення неоцінимим є громадянський подвиг тих, хто ціною власного здоров'я, а часом і життя зробили колосальну роботу у перші дні і місяці після трагедії, хто будував саркофаг над четвертим енергоблоком, відвернувши смертельну загрозу для людства ».

Він також підкреслив, що зустріч відбувається в кінці фінансового року, коли не тільки можна підбити підсумки роботи, але й використати можливість коригувати видатки з бюджету на наступний рік при його формуванні, довести до центральних органів влади наболілі проблеми цієї вразливої категорії.

«Завданням виконавчої влади є пошук будь-яких можливостей для максимальної допомоги чорнобильцям усіх категорій та громадянам, що проживають на забруднених територіях»,- акцентував голова ОДА.

В ході зустрічі керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації інформували присутніх про виконання відповідних пунктів Доручення голови обласної державної адміністрації від 08.05.2014 р № 01.01.-11/2489 та виконання Угоди про взаємодію та співробітництво, укладеної між Вінницькою облдержадміністрацією, Вінницькою обласною Радою та Вінницькою обласною громадською організацією «Союз Чорнобиль України.

В обговоренні пропозицій щодо нагальних питань соціального та медичного захисту постраждалих громадян взяли участь: Василь Даценко - головний лікар обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення , Володимир Войтов - голова Вінницької обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України», Василь Продан - голова обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль-єдність».

Довідка:

На Доручення ОДА по ЧАЕС.doc





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Сколівському ...
Наступна новина: Мешканцям Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ