Вінниччина перебирає ліміти на газ через перевищення обсягів його споживання підприємствами теплокомуненерго та промисловістю (+фото)

Вінниччина перебирає ліміти на газ через перевищення обсягів його споживання підприємствами теплокомуненерго та промисловістю (+фото)

12.12.14 13:49 0 704
Про це йшлося під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу, що відбулось в облдержадміністрації 11 грудня, під керівництвом першого заступника голови ОДА Андрія Гижка. На засіданні розглядались питання споживання газу підприємствами теплокомуненерго, промисловістю та бюджетними установами області.

Розпочинаючи засідання, Андрій Гижко повідомив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 296 ліміт споживання газу для Вінницької області в грудні поточного року доведено в розмірі 43,3 млн.куб.газу. Згідно з оперативними даними, за дев'ять днів грудня вже спожито 15 млн.куб.м.газу, в тому числі промисловими підприємствами – 7,4 млн. куб.м. газу (на 1,4 млн.кубів газу більше встановлених лімітів). Перевищення ліміту споживання газу підприємствами теплокомуненерго складає 2,4 млн. куб.м. газу – із доведених обсягів у 17,2 млн.куб.м.газу вже спожито 7, 3 млн.куб.м.

Стосовно споживання газу бюджетними установами, перший заступник голови ОДА зазначив: «Завдячуючи проведеній роботі з переведення значної кількості котелень бюджетних установ області на альтернативні види палива, на ми маємо економію в обсязі 707 тис. кубометрів газу».

Однак в загальному, область перебирає доведений ліміт споживання газу на 3,1 млн. куб.м.газу, – констатував Андрій Гижко. Відтак, необхідно знаходити резерви для скорочення споживання або економії газу.

В ході роботи антикризового штабу було заслухано доповіді директора департаменту агропромислового розвитку Миколи Неїлика, заступника голови правління ПАТ «Вінницягаз» з постачання та обліку газу Володимира Білаша, а також генерального директора комунального підприємства Вінницької міської ради «Вінницяміськтеплоенерго» Олега Пізняка.

«Найбільше газу в області споживають підприємства теплокомуненерго, а в агропромисловому комплексі – цукрові заводи. Нам потрібно суттєво скоротити це споживання, аби ввійти в доведені обсяги і ліміти», – підсумував перший заступник голови облдержадміністрації.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ