ПРАЦІВНИКИ ДАІ ВОЛИНІ СПРОСТОВУВАЛИ МІФИ ПРО ПАСКИ БЕЗПЕКИ,(+фото)

ПРАЦІВНИКИ ДАІ ВОЛИНІ СПРОСТОВУВАЛИ МІФИ ПРО ПАСКИ БЕЗПЕКИ,(+фото)

12.12.14 08:50 0 720
Вкотре переконатися у безпечності автолюбителів і небажанні дбати про власну безпеку довелося працівникам управління ДАІ Волині під час профілактичного рейду. Серед багатьох автомобілістів існує думка, що ремені безпеки в салоні авто непотрібні, а тому дехто щиро дивується, коли працівник ДАІ робить зауваження щодо їх невикористання і складає протокол про порушення Правил дорожнього руху.



Інспектор дорожньо-патрульної служби Віталій Канахович розповідає:

– Неодноразово, виїжджаючи на місце ДТП, ми фіксували той факт, що важких травмувань як водія, так і пасажирів можна було б уникнути, якби на момент автопригоди вони були зафіксовані ременями безпеки. Часом водії переказують один одному міфи про те, що, мовляв, під час удару пасок заважав вибратися з автомобіля абощо. Але мій професійний досвід дозволяє стверджувати: якщо водій або пасажир під час аварії вилітають через лобове скло, то шансів залишитися живим у них дуже мало.

Бувають ситуації, коли водії вдаються до «хитрощів» і блокують отвір для фіксатора ременя безпеки стороннім предметом, аби вимкнути сигнал попередження. За словами інспекторів, коли у такому положенні спрацьовують подушки безпеки, то уникнути серйозних травм не вдасться.



Тож правоохоронці, зупиняючи водіїв, під час рейду зверталися до водіїв із проханням пристебнути пасок безпеки, натомість автолюбителі стверджували, що це забирає багато часу та заважає вільно почуватися за кермом авто. Втім більшість усе ж погоджувалася, що легковажність на дорозі – неприпустима, а відтак обіцяли дотримуватися встановлених правил.



– Переважна частина водіїв та пасажирів не усвідомлюють важливість використання ременя безпеки за призначенням, – вводить у курс справи інспектор сектору УДАІ Інга Коваль. – Тому хочу нагадати тим, хто вважає використання ременів безпеки особистою справою: під час руху водій відповідає не лише за власну безпеку та безпеку пасажирів, а й за інших учасників дорожнього руху. До слова: штраф за непристебнуті паски безпеки ніхто не відміняв.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ