В Луцьку відбулася зустріч керівників промислових підприємств з представниками міської влади

В Луцьку відбулася зустріч керівників промислових підприємств з представниками міської влади

12.12.14 14:42 0 640
Відбулася нарада щодо перспектив роботи промислових підприємств міста Луцька у 2015 році. У ній взяли участь заступник міського голови Тарас Яковлев, начальник управління економіки міської ради Любов Ковпак, її заступник Любов Івевакова, керівники підприємств міста Луцька.

Тарас Яковлев у своєму виступі зазначив, що країна перебуває у стані неоголошеної війни і це позначається на економіці нашого регіону. Відбувається падіння внутрішнього валового продукту, є проблеми зі збутом і реалізацією продукції. У Луцьку зареєстровано багато суб'єктів підприємницької діяльності малого і середнього бізнесу, які також відчули ці негативні тенденції. Практично вдвічі скоротилось надходження із прибуткового податку із заробітної плати. Тому він подякував підприємствам, які продовжують працюють і справно сплачувати усі податки, незважаючи на складну економічну ситуацію. “В нас є чимало підприємств, які мали ринки збуту на сході України та у Росії, вони найбільше потерпають, міська та обласна рада намагаються їм допомогти, хоча це зробити непросто”, ­ сказав Тарас Яковлев.

Він повідомив, що міська рада відновлює роботу над формуванням Стратегічного плану розвитку міста Луцька. Запросив усіх до співпраці та висловити пропозиції щодо того, яким має бути місто через 15-20 років.

Тарас Яковлев акцентував на тому, що з реалізацією планів уряду щодо децентралізації влади, буде більше можливостей залишати кошти у територіальних громадах, а це дасть можливість ефективніше розвивати місто. Буде вдвічі зменшено кількість інстанцій, які здійснюють контроль за підприємницькою діяльністю. Також кількість податків має зменшитися з 22-х до 9-ти. А ще було анонсовано урядом про наміри зменшити єдиний соціальний внесок із 41% до15%, що дасть можливість зменшити тінізацію заробітної плати і збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.

Одночасно Тарас Яковлев наголосив на необхідності виконання розпорядження міського голови від 17.11.2014 № 440 «Про організацію святкового новорічно-різдвяного оформлення міста». Згідно з ним, готуючись до новорічно-різдвяних свят, необхідно до 15 грудня 2014 року святково оформити фасади приміщень підпорядкованого підприємства та провести санітарне прибирання, благоустрій прилеглої території.

Своє бачення перспектив роботи промислових підприємств висловили підприємці. Зокрема, генеральний директор ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 566” Ігор Чорнуха вважає, що тільки стабільність на державному рівні може зупинити інфляцію. За його словами, на даний час саме малий, середній бізнес потребує найбільшої підтримки, активніше потрібно популяризувати продукцію місцевих виробників. Як керівник будівельної організації, він зацікавлений, щоб депутати обласної ради та народні депутати ініціювали програми, які стосуються здешевлення іпотечного кредиту, реалізації програм щодо доступного житла. Своїх колег закликав інвестувати розвиток спорту та культурних заходів у місті й області.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ