Валерій Зінченко: "Міліція знайшла жорстоких вбивць,котрі розчленували жінку та викинули частини тіла у сміттєві баки"

Валерій Зінченко: "Міліція знайшла жорстоких вбивць,котрі розчленували жінку та викинули частини тіла у сміттєві баки"

12.12.14 10:44 0 672
Як виявилося, із 60-річною жінкою таким нелюдським чином розправилися… вчителька зі своєю донькою. Про це начальник УМВС України в Чернівецькій області повідомив під час брифінгу.

8 грудня на розі вулиць Головної та Богдана Хмельницького в Чернівцях у сміттєвих баках виявили частини тіла невідомої особи. На місці події працювали слідчо-оперативні групи УМВС та Шевченківського райвідділу, експерти-криміналісти, кінологи. Через деякий час інші останки було знайдено у сміттєвому баці на розі вулиць Горького та Богдана Хмельницького.

Ми кинули усі сили на пошук особи, котра так жорстоко повелася із людиною, - розповів Валерій Зінченко. Було проведено колосальну оперативно-розшукову роботу. І вже за 2 дні ми встановили не лише особу загиблої, а й нелюдів, котрі так жорстоко з нею розправилися. Як виявилося, розпиляла тіло на частини 58-річна чернівчанка. Жінка за професією – вчитель, останній час працювала нянькою. Раніше вже відбувала покарання у місцях позбавлення волі за фінансові махінації. Однак, розправлялася вона із бабусею не сама, допомагала їй 28-річна донька. Остання несудима, працює прибиральницею.

Відомо, що загибла певний час просила милостиню біля одного із храмів міста. Там її і побачили мама з донькою та запропонували орендувати у них кімнату за 600 гривень в місяць. Бідолашна жінка погодилася, вона й уявити не могла, чим закінчиться це спільне проживання.

За оперативною інформацією, злочин було скоєно з корисливих мотивів, - розповідає Валерій Зінченко. Адже після смерті нещасної безсердечні жінки планували отримувати її пенсію. Щоправда, затримані переконують, що нікого не вбивали, бабуся, за їх словами, померла ще раніше. Так це чи ні, встановлюватиме судово-медична експертиза. Тіло вони знесли із другого поверху на перший у ванну, де і розчленили його. При цьому, декілька ударів нанесли молотком в обличчя, аби жертву неможливо було впізнати. Потім загорнули останки в одяг, поклали їх у поліетиленовий пакет та коробки і винесли у смітники.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті – позбавлення волі від 10 років і до довічного ув'язнення. Жінки затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання при УМВС. Досудове розслідування триває.

На окрему увагу заслуговують умови, в яких проживали жінки. У двохкімнатній квартирі знаходилося понад 10 собак, більше 20 котів, морські свинки, щурі, папуги, голуби. Фактично, там був несанкціонований притулок для тварин.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВО "Свобода": ...
Наступна новина: Полинові шляхи вінничанок. ...

КОМЕНТАРІ