Житомирщина: в області відбулася пряма телефонна лінія з питань лікування бронхіальної астми

Житомирщина: в області відбулася пряма телефонна лінія з питань лікування бронхіальної астми

12.12.14 11:47 0 637
11 грудня у рамках заходів до Всесвітнього дня хворих на бронхіальну астму в області відбулася пряма телефонна лінія, яку провела обласний позаштатний алерголог, завідувач центру клінічної імунології та алергології обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Валентина Савицька. Про це повідомляє департамент охорони здоров'я облдержадміністрації.

Переважна більшість людей цікавилися причиною виникнення бронхіальної астми та лікуванням цієї недуги.

За словами Валентини Савицької, захворювання вражає всі вікові категорії населення та при неефективному контролі призводить до значного порушення якості життя, а інколи й до смерті хворих.

Поширеність бронхіальної астми у більшості країн світу зростає із року в рік. Факторами ризику її розвитку є генетична спадковість та набуті причини (гіперреактивність бронхів за рахунок перенесених інфекцій, професійних алергенів тощо). Підвищують ризик виникнення хвороби тютюнопаління, забруднення навколишнього середовища, респіраторні інфекції.

Наразі в області на диспансерному обліку перебувають 4330 хворих на бронхіальну астму. Упродовж трьох останніх років щороку бронхіальна астма вперше виявляється у 150 жителів області. Разом із тим, немає випадків виявлення захворювання у занедбаному стані, що свідчить про якісну базисну терапію, яка проводилась на амбулаторному етапі в лікувально-профілактичних закладах області. На жаль, бронхіальну астму поки що вилікувати повністю не вдається. Натомість, завдяки правильному та своєчасному лікуванню, можна досягти тривалої, стійкої ремісії.

Лікарі прагнуть, аби бронхіальна астма була контрольованою, зокрема йдеться про запобігання загостренню захворювання та зменшення нападів ядухи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Винничук обґрунтував,чому ...

КОМЕНТАРІ