В Житомирській області організація Червоного Хреста надає допомогу всім,хто за нею звертається

В Житомирській області організація Червоного Хреста надає допомогу всім,хто за нею звертається

12.12.14 14:25 0 678
З урахуванням складної суспільно-політичної ситуації в Україні обласна організація Товариства Червоного Хреста працює над виконанням нових програм, зокрема з підтримки осіб, переміщених зі сходу України. Про це повідомив голова організації Олександр Богдан 11 грудня, під час засідання правління Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Він звернув увагу на те, що одним із основних принципів цієї благодійної організації є принцип нейтральності, згідно з яким Червоний Хрест не може брати участь на одній зі сторін конфлікту: «Ми допомагаємо не на полі бою, а людям, які потрапили в біду, – переселенцям, пораненим, хворим. Допомагаємо всім, хто звертається за допомогою».

Червоний Хрест залучається до розшуку людей, до возз'єднання родин, які потрапили в складні обставини, – пропали безвісти, перебувають у полоні. Обласна організація надає таку допомогу шляхом звернень до міжнародного комітету Червоного Хреста.

Міські та районні організації ініціюють і проводять акції по збиранню коштів, зокрема на допомогу пораненим, які перебувають у Житомирському госпіталі. За результатами однієї такої акції було зібрано 18 тис. грн., за які закупили ліки для хворих військовослужбовців. У ході масштабної акції «П'ять картоплин» зібрали 72 тонни овочів, 40 тонн з яких завезли у міста Рубіжне і Сєвєродонецьк Луганської області. Решту передали в місця компактного проживання переселенців з Донецької і Луганської областей, що знаходяться на території нашої області.

Разом із управлінням освіти і науки облдержадміністрації організацією Червоного Хреста було ініційовано збір допомоги для дітей-сиріт, що перебувають у будинку-інтернаті м. Слов'яногірська Донецької області. Туди відправили гуманітарний вантаж вагою 35 т.

Олександр Богдан висловив велику вдячність усім людям, які надають благодійну допомогу: «Громадяни відгукуються на наші акції, вони виявляють свою небайдужість, демонструють щиру українську душевність, милосердя. За один благодійний вечір, під час якого ми збирали кошти на ліки для хворих у Житомирському шпиталі, у скриньки Червоного Хреста вкинули більше 15 тис. грн. І люди давали по 100 гривень і більше».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал: «Важливі ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ