В Закарпатській області хустські правоохоронці протидіють гендерному насильству

В Закарпатській області хустські правоохоронці протидіють гендерному насильству

12.12.14 13:10 0 632
У ці дні в Україні проходить акція, приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацією насильства стосовно жінок.

Згідно із Законом України «Про попередження насильства в сім'ї», в органах внутрішніх справ заходи щодо попередження насильства в сім'ї здійснюють служба дільничних інспекторів міліції та кримінальна міліція у справах дітей, які виявляють причини і умови, що сприяють проявам насильства в сім'ї, вживають у межах своїх повноважень заходів щодо їх усунення; беруть на профілактичний облік осіб, схильних до вчинення насильства в сім'ї, та проводять виховно-попереджувальну роботу з ними; відвідують сім'ї, члени яких перебувають на профілактичному обліку, і проводять з ними профілактичну роботу; виносять офіційні попередження членам сім'ї про неприпустимість вчинення насильства; приймають та розглядають у межах своїх повноважень, визначених законом, заяви і повідомлення про насильство в сім'ї або про реальну загрозу його вчинення; вживають відповідних заходів щодо його припинення, а також дій членів сім'ї, що спрямовані на виконання реальної загрози вчинення насильства.

На обліку в Хустському міськвідділі міліції знаходиться 109 осіб, які вчинили насильство в сім′ї. До адміністративної відповідальності притягнуто 123 особи по ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення; винесено 14 захисних приписів та 108 офіційних попереджень про недопустимість вчинення насильства в сім′ї.

В рамках проведення акції дільничними інспекторами міліції було відвідано прийомні будинки сімейного типу та проведено профілактичні бесіди з особами, схильними до вчинення насильства в сім′ї.

- З метою попередження насильства в сім'ї правоохоронці проводять виступи перед населенням, в трудових колективах, навчальних закладах. Громадяни можуть звернутися до працівників міліції з питань надання інформаційної допомоги та юридичних консультацій, якщо вони стали жертвами насильства в сім'ї, – коментує начальник міліції Хустщини Василь Турдай.

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 12.12 – у м. Житомир заходи ...
Наступна новина: На Вінничині майновий ...

КОМЕНТАРІ