Закарпатська область: рятувальники привітали учасників ліквідації аварії на ЧАЄС

Закарпатська область: рятувальники привітали учасників ліквідації аварії на ЧАЄС

12.12.14 08:03 0 664
11 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, який щорічно відзначається в Україні 14 грудня, в Аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області відбулися урочисті заходи. Почесними гостями на святі були ветерани пожежно-рятувальної служби, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на атомній станції.

Адже, серед тих, хто боровся з неприборканою атомною радіацією було й чимало закарпатців. Вони, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям.

Начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей привітав ветеранів-ліквідаторів та висловив слова щирої подяки за порятунок всього світу від ядерної чуми.

«Сказати все про Чорнобиль неможливо. Це вже вічна тема, і, на жаль, не так багато з ліквідаторів, залишилося в строю. Одні вийшли на пенсію, інші за станом здоров’я звільнилися зі служби, а інші, на жаль, відійшли у вічність. Однак, імена тих, хто не шкодуючи свого здоров’я боровся з Чорнобильським лихом, не повинні бути забутими ніколи», - зауважив Мирослав Щербей.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять та поіменно згадали тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха.

Після цього начальник У ДСНС у області вручив ветеранам-ліквідаторам нагороди: почесну відзнаку Всеукраїнської Асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту «Орден «ЧЕСТЬ і СЛАВА» Віктору Сніцаренко, відзнаку Асоціації «Медаль «ЗА ДОБЛЕСТЬ І ЗВИТЯГУ» Юрію Сабовчику та почесну грамоту Асоціації Філімону Омелянюку

Насамкінець, Мирослав Щербей побажав кожному з учасників ліквідації здоров’я, наснаги до життя, любові та підтримки близьких!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція перевіряє ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ