В Закарпатській області дільничні інспектори міліції спільно з представниками міської влади провели рейд стихійними ринками Мукачева

В Закарпатській області дільничні інспектори міліції спільно з представниками міської влади провели рейд стихійними ринками Мукачева

12.12.14 10:39 0 635
Стихійні ринки у місті Мукачеві становлять реальну проблему для містян, заважають руху транспорту, є місцем для нагромадження сміття та псують естетику міста. Тож днями правоохоронці відпрацьовували вулиці Матросова (неподалік ринку «ГІД») та Зелену (мікрорайон «Росвигово»).

- Таке негативне явище, як стихійна торгівля, викоренити непросто, хоча міліція боротьбу з несанкціонованими місцями торгівлі веде постійно, - розповідає начальник Мукачівського міського відділу міліції Віталій Шимоняк. - Деякі громадяни навіть не уявляють, який ризик тягнуть за собою покупки в несанкціонованих місцях. Вони не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров'ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Адже незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, медичних книжок, порушується температурний режим при зберіганні і реалізації харчів). Нерідко торгівля здійснюється з землі.

На цей раз дільничні інспектори Михайло Пацкан, Іван Скуба та Володимир Попович з метою припинення стихійної торгівлі разом із органами місцевої влади організували профілактичний рейд серед підприємців ринків. Міліціонери та представники міськради попереджали і закликали не порушувати чинного законодавства.

Зокрема, громадян було попереджено про заборону торгівлі на проїзній частині вулиці Зеленої у мікрорайоні «Росвигово» та на вул.Матросова у м.Мукачеві. Відповідно до рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради торгівля у вищевказаних місцях заборонена. Розміщення торгівельних наметів на вулиці (дорозі) буде кваліфікуватися як порушення вимог ст.139 (створення перешкод для руху) та ст.160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На цей раз, розповіли дільничні, вони не притягували порушників до відповідальності, обмежились попередженням. Проте наступного разу винні відповідатимуть у суді.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: ВО "Свобода": ...

КОМЕНТАРІ