На Хмельниччині у містечку,де мешкають рятувальники,відбулося урочисте освячення місця під будівництво Храму на честь Свята Стрітення Господнього

На Хмельниччині у містечку,де мешкають рятувальники,відбулося урочисте освячення місця під будівництво Храму на честь Свята Стрітення Господнього

12.12.14 12:51 0 697
11 грудня у Хмельницькому на вулиці Гарнізонній 17 Високопреосвященніший Антоній Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський освятив місце під будівництво Храму на честь Свята Стрітення Господнього. Земельна ділянка площею понад 9 га, де буде зведений Храм, – територія колишньої військової частини МНС, а зараз знаходиться на балансі Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. В переобладнаних під житлові квартири військових казармах наразі проживає 50 сімей рятувальників, які кількома роками раніше справляли новосілля. Незабаром тут планується будівництво багатоповерхових житлових будинків за рахунок інвесторів, що посприяє розвитку інфраструктури мікрорайону обласного центру.

На освяченому місці Митрополит Антоній поставив хрест, після чого звернувся до всіх хто прийшов на урочисте Богослужіння. Зокрема, зазначив, що ми закликали Духа Святого, щоб він на цьому місці дав нам змогу спільними зусиллями побудувати Божий Дім на честь Свята Стрітення Господнього, де будуть відбуватися таїнства церкви та всі інші церковні міроприємства. Крім того, Митрополит подякував начальнику Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борису Болібруху за ініціативу щодо будівництва Божого Храму, а також благословив всіх тих, хто надалі буде причетний до його зведення.

Начальник Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області Альона Мул, яка проживає на території колишньої військової частини, зауважила, що Церква є тим інститутом, що користується повагою у більшості населення нашої держави. А наявність такого святого місця, куди зможуть рятувальники та й мешканці мікрорайону Ракове перед роботою підійти, поставити свічку, помолитися – об’єднає їх в єдине ціле. Також додала, що більшість мешканців містечка – молоді люди, у яких повсякчас трапляється безліч подій, що потребують Божого Благословення. Тому, Храм стане для них справжнім острівцем духовності.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ