Представників культури просять підписати петицію про співпрацю до В’ячеслава Кириленка

Представників культури просять підписати петицію про співпрацю до В’ячеслава Кириленка

12.12.14 13:13 0 628
У соцмережах поширилася петиція до міністра культури України В'ячеслава Кириленка з вимогами до співпраці. Представників професійної спільноти митців і менеджерів культури просять її підписати.

Як йдеться у документі, професійна спільнота митців і менеджерів культури чекає початку діалогу з новопризначеним міністром культури.

«Він (діалог, – ред.) конче необхідний не тільки з огляду на задекларований владою принцип участі громадськості у формуванні державної політики та здійсненні реформ. Він важливий для розуміння міри пріоритетності питань культурної політики для нового уряду, а також принципів, за якими буде сформовано керівний склад Міністерства культури України. На жаль, з Вашого боку такий діалог з керівниками культурних інституцій, культурними менеджерами, митцями і командою, що працювала на керівних посадах МКУ і почала реформи, необхідні для розвитку вітчизняної культури, не ініційовано», – звертаються підписанти до очільника Мінкультури.

Представнки професійної спільноти вимагають від Кириленка:

* зберегти команду керівництва Міністерства культури, яка розпочала реформи, в тому числі обраних за підтримки фахівців та на засадах відкритого конкурсу компетентних спеціалістів з питань охорони пам’яток та відповідальних за процес євроінтеграції;

* реалізувати до кінця року проект відкритої бухгалтерії бюджету Міністерства культури;

* оприлюднити візії та плани щодо подальшої роботи міністерства у форматі відкритого діалогу з громадськістю в ході зустрічі з депутатами профільного комітету та міністром не пізніше 20 грудня 2014 року;

Підписанти наголошують, що під час роботи попереднього керівного складу Мінкультури вже були розпочаті важливі реформи, які вимагають належної уваги і завершення та імплементації. Вони наполягають, аби ці напрацювання були доведені до успішного завершення та надалі робота міністерства будувалася на принципах взаємодії з представниками галузі.

Ознайомитися детальніше із петицією і підписати її можна тут.

Зазначимо, під документом свої підписи залишили понад 250 осіб.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині майновий ...
Наступна новина: Лучани з високим ризиком ...

КОМЕНТАРІ