У Львові 500 помічників святого Миколая готують подарунки для 2,5 тис. потребуючих дітей

У Львові 500 помічників святого Миколая готують подарунки для 2,5 тис. потребуючих дітей

12.12.14 12:12 0 622
11 грудня, у львівському Палаці мистецтв запрацювала «Фабрика святого Миколая», де протягом шести днів понад 500 помічників Чудотворця допомагатимуть підготувати подарунки для понад 2,5 тис. львівських дітей.

Як інформує репортер ZIK-Стрім Олена Маляренко, у перший день роботи на фабриці вже кипить робота, кожен помічник Миколая має свої обов’язки. В одному кутку подарунки приймають, в іншому – їх сортують та пакують, далі стоп-контроль – місце, де складені подарунки перевіряють на відповідність та якісь.

«В нас є адреси, наприклад, якщо сім’я зі статусом більш потребуючі має двох дітей: хлопчика і дівчинку шести і семи років, волонтери збирають подарунки з усієї фабрики саме для цієї сім’ї. Трапляється, що для хлопчика кладуть дівочі подарунки, або на вік шість років кладуть дорослу книжку. Не завжди в нас є багато подарунків, а волонтери кладуть забагато, для решти дітей може не вистачити, треба це контролювати», – розповіла волонтер Ольга.

«Фабрика святого Миколая» в місті відкривається кожного року. Тринадцять років назад цю ініціативу започаткували місцеві волонтери. Відтоді ідею підхопили й інші українські міста. Нині до роботи фабрики долучаються школи, а волонтери, які чотирнадцять років назад започаткували цю акцію, нині приводять допомагати своїх дітей. Також цьогоріч на «Фабриці святого Миколая» працюють школярі.

«Багато цього року є школярів, оскільки зараз зимові канікули, вони приходять допомогти: сортують розкладають подарунки, бо розносити можуть ті, кому вже виповнилось 18 років», – розповіла координатор фабрики Христина Дольна.

Стати помічником святого Миколая може будь-хто. На фабриці радо приймуть іграшки, солодощі, канцелярські вироби, дитячі книжки. Все це можна приносити до 17 грудня в Палац мистецтв.

Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери перевіряють ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ