У Львові представлять книгу о. Михайла Димида і його доньки – активних учасників Революції гідності

У Львові представлять книгу о. Михайла Димида і його доньки – активних учасників Революції гідності

12.12.14 08:00 0 624
У вівторок, 16 грудня, у Львів відбудеться презентація альбому «Каміння Майдану», авторами якого є Михайло і Климентія Димиди – батько і донька, представники двох поколінь, яких об'єднала Революція гідності.

Про це повідомили організатори презентації.

Як зазначили у видавництві «Свічадо», де вийшла друком книга, минув рік, відколи наше суспільство почало жити у новому вимірі. Минув рік, відколи слово «Майдан» набуло для нас особливого значення і стало символом свободи і гідності.

Історики намагаються зібрати факти, узагальнити і дати оцінку всьому, що відбувається з нами. Але, як написав Данило Яневський у передмові до книжки «Каміння Майдану», ніхто не зможе зібрати і узагальнити усе пережите, усі емоції і почуття учасників Революції гідності.

«Є час розкидати каміння і час його збирати. Ця книжка – спроба отця Михайла Димида і його доньки Климентини, активних учасників Революції, зібрати, позначені впродовж тривання Майдану, каміння. Кожна сповідь, Свята Літургія, розмова, вчинок, споглядання, кожен розпач і заклик – це камінь, з якого побудована книжка», – зазначили у видавництві.

У книзі зібрані фотографії, пости Климентії Димид у соціальних мережах періоду Революції гідності та проповіді її батька, отця Михайла, який сповідав, причащав, очолював богослужіння і щиро молився разом з усіма на Майдані.

«Майдан – це Київ, це центр Львова, це також подвір’я біля дому чи місце праці, однак не кухня і не новини на телебаченні, – йдеться у книзі. – Кожен із нас має творити Майдан у своєму серці. А для цього його треба наповнити Божою благодаттю».

Зазначимо, презентація «Каміння Майдану» відбудеться 16 грудня о 18.00 у книгарні «Є» на проспекті Свободи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Манифесто - аромат от Ив ...
Наступна новина: Менш ніж за добу ...

КОМЕНТАРІ