"Дитяча мрія" – для дітей Пасічної" - Роман ХАРУК,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО "Свобода"

"Дитяча мрія" – для дітей Пасічної" - Роман ХАРУК,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція ВО "Свобода"

12.12.14 09:01 0 725
На початку 90-х років, коли розпадались заводи, разом із ними рухнула і вся система соціальної інфраструктури багатьох підприємств Івано-Франківщини. Дитячі садки, бази відпочинку, будинки культури – все відходило у приватні руки. Така доля спіткала і дитячі садки в обласному центрі. Правда, в ті роки народжуваність була низькою і смертність перевищувала, що приводило до від'ємного статистичного показника населеності міста, області, держави. Але ж тодішні державні мужі мали би наперед думати, та не подумали за майбутнє покоління.

Так, в Івано-Франківську позбулись своїх дитячих садків чимало підприємств. Будівельний комбінат, правда, вчасно передав його управлінню освіти. А такі заводи, як шкірфірма, арматурний, лісокомбінат, завод «ТОС», просто продали дитячі заклади, в результаті чого позбавили мешканців міста, дітей простої мрії – разом з однолітками ходити в дитячий садок.

У мікрорайоні Пасічна є три дитячі садки: ЗШС №6, ДНЗ №34, ДНЗ №36. Вони забезпечують 798 місць як дошкільні заклади і 240 місць молодші класи (1-4 класи). Але цього не вистачає, оскільки потреба набагато більша.

Коли став депутатом по виборчому округу №3, мене зацікавила ця проблема, тому свого часу надав депутатські запити відносно можливості повернення колишнього дитячого садка «Джерельце» (раніше відомчий заводу «ТОС»), що на вул. Горбачевського. Але, як виявилось, зазначене приміщення більше 15 років має нових власників, а значна частина земельної ділянки забудована багатоповерхівками.

Далі були мої запити відносно перспективи соціально-культурного розвитку мікрорайону Пасічна, вишукування можливостей розширення мережі дитячих і позашкільних закладів. Бо я переконаний, що дітям з народження потрібно прищеплювати любов до прекрасного, щоб вони ніколи в своїй сім'ї не чули злобних нарікань, що немає куди їх подіти.

Тому ще в 2011 році виникла ідея розширення, добудови у ЗШС №6 (вул. Пасічна,3) корпусу початкової школи, що дасть можливість звільнити більше 200 місць під дитячий садок в тих приміщеннях, де навчаються діти молодших класів. Наразі уже є проектно-кошторисна документація, далі усе залежатиме від розвитку держави, мудрості державної політики відносно місцевого самоврядування – розширення можливостей.

Однак ми не маємо часу на очікування, бо дітки народжуються, підростають, хочуть у садок, в школу –в свій маленький колектив, щоб вчитись жити в суспільстві.

На мої наполягання були прийняті і підтримані колегами – депутатами-«свободівцями» пропозиції скоординувати дії і кошти на будівництво дитячого садка в мікрорайоні №4, біля ЗОШ №24.

В мікрорайоні Пасічна значне будівництво житла веде фірма «Ярковиця», керівник якої Володимир Балагура погодився на здійснення і реалізацію такого проекту, хоча і були ризики, адже тодішній режим Януковича досить прискіпливо відносився до всієї новизни, яка йшла від фракції «Свобода» в міській раді. Уже в наступному році у вересні дитячий садок на вул. Хіміків відкриє свої двері для наших дітей. Щасливі батьки будуть радіти, як раділи недавно, коли для них була проведена екскурсія на даному будмайданчику. Саме батьки і придумали назву садочка – «Дитяча мрія». Хай це буде моїм зверненням до міського голови та управління освіти відносно запропонованої назви, бо дійсно мрії дітей повинні здійснюватись!

Родзинка закладу – підігрів підлоги в ігрових кімнатах, ліфт, яким буде подаватись їжа, своя індивідуальна котельня. Садочок буде повністю забезпечений всім необхідним приладдям,інвентарем та іншими засобами. Сподіваюсь, що і персонал буде підібраний до влучності назви, який буде дарувати дітям незабутність їхнього перебування в дитячому садку.

На цьому не зупиняюсь. На останній сесії міської ради, за моєю пропозицією, відведена нова земельна ділянка під дитячий садок на вул. Пасічній, біля будинків №№ 20-22. А ще запропоновано міському голові закріпити земельну ділянку між Собором Преображення Господнього і Українською гімназією №1 під будівництво будинку культури і спортивного залу. Маю надію, що мрії переростуть у реальність і будуть радістю не тільки для дітей, а й для дорослих.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ