В Івано-Франківській області рятувальники провели масштабне комплексне профілактичне відпрацювання

В Івано-Франківській області рятувальники провели масштабне комплексне профілактичне відпрацювання

12.12.14 15:04 0 667
Незважаючи на неодноразові застереження Управління ДСНС України в Івано-Франківській області на Прикарпатті і далі продовжують мати місце випадки пожеж, травмуванням та загибелі людей на них. Найпроблемнішим у цьому ракурсі виглядає Тисменицький район, де з початку року трапилася найбільша кількість пожеж – 129 пожеж – у вогні загинуло 9 осіб. Щоб попередити майбутні трагедії та застерегти мешканців області від нехтування правилами пожежної безпеки у побуті, було проведене комплексне профілактичне відпрацювання даного населеного пункту.

Воно розпочалося нарадою у приміщенні Тисменицької РДА, в якій взяли участь керівництво району, представники Управління ДСНС в області, органів місцевого самоврядування, соціальних служб, газового господарства, РЕМу, міліції, засоби масової інформації.

Розпочинаючи нараду начальник відділу державного нагляду та контролю Управління ДСНС в області Віктор Іваницький навів статистику пожеж в Україні, області та районі, підкресливши збільшення кількості пожеж в зимовий період та важливість профілактичної та масово-роз’яснювальної роботи.

Перший заступник голови Тисменицької РДА Володимир Заник зазначив, що спільними зусиллям влади та громади потрібно зробити все можливе, щоб вберегти майно та життя мешканців району від зазіхань вогняної стихії, адже за кожною трагічною цифрою стоїть життя кожної окремої людини, горе рідних та близьких, втрата роками нажитого майна.

Після закінчення наради були створені дві групи у складі працівників органів місцевого самоврядування, газового господарства, РЕМу, міліції та працівників Управління ДСНС в області, які оглянули протипожежний стан житлових помешкань, роз’яснювали людям правила безпечної поведінки при користуванні електро- та газовими приладами, пічним опаленням. Особлива увага була приділена громадянам, котрі належать до так званої «групи ризику» – самотнім, людям похилого віку, багатодітним родинам. Також їм були вручені листівки застережуючого характеру.

В ході відпрацювання члени рейдової групи поспілкувалися з мешканцями Тисмениці і на вулицях районного центру. Люди з схваленням поставилися до таких розмов, адже усвідомлюють всю небезпеку пожеж, коли найменша іскра може стати причиною великої біди з незворотніми наслідками. У свою чергу, вони зазначали, що правил пожежної безпеки у побуті дотримуються, в разі якихось несправностей викликають відповідні служби.

Загалом такі профілактичні відпрацювання є одним з ефективних способів попередження пожеж та нещасних випадків на них, тож їх проведення буде тривати і надалі. Хоча загиблих уже не повернеш, однак запобігати подібним випадкам потрібно, використовуючи всі аспекти масово-роз’яснювальної роботи серед населення.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ