В Івано-Франківській області дітям про безпеку руху взимку

В Івано-Франківській області дітям про безпеку руху взимку

12.12.14 12:54 0 643
Щоб нагадати дітям про Правила дорожнього руху напередодні зимових канікул інспектори ДАІ відвідують шкільні навчальні заклади області.

Зокрема керівник служби профілактичної роботи Мирослава Белдик провела урок з безпеки дорожнього руху школярам ЗОШ № 15 м. Івано-Франківська. Оскільки школа розташована на дорозі з інтенсивним рухом транспорту тож інспектори часті гості у цій школі. У своєму виступі вона зазначила, що: «Напередодні зимових канікул дітям варто нагадати про Правила дорожнього руху, особливо звернути увагу, щоб під час катання на лижах чи санках спускові гірки не прилягали до проїжджих частин доріг, щоб уникнути зіткнень з автотранспортом та травмуванням дітей. Батьки повинні за дітьми слідкувати та не залишати їх тривалий час без контролю, щоб уникнути прикрих випадків».

Нині в Україні за 11 місяців загинуло 229 дітей, у нашій області 8. В основному діти гинуть та травмуються, будучи в якості пасажирів, де прямої вини дітей немає. Однак із 70 скоєних в цьому році автопригод з участю дітей, 13 – сталися безпосередньо з їхньої вини. Одна ДТП зі смертельним наслідком трапилася влітку у Тлумацькому районі. 17-річний хлопець, керуючи мотоциклом виїхав на смугу зустрічного руху та був збитий автомобілем, який в цей час рухався. Наслідки зіткнення виявилися фатальними.

Досить часто діти потрапляють в автопригоди при переході регульованих пішохідних переходів, коли рух одночасно дозволено і водіям і пішоходам. У Калуші на пішохідному переході був смертельно травмований 17-річний пішохід, який потрапив під колеса мотоцикліста. Внаслідок отриманих травм дорогою до лікарні хлопець помер.

Ще однією причиною наїздів на людей на переходах є те, що пішохід видимий для водія із першого ряду, а якщо це вантажний автомобіль, то він закриває оглядовість для водія в другому ряді і він пішохода просто не бачить. Тому, увага дітей зверталася на такі і подібні випадки, які трапляються з дітьми в процесі дорожнього руху.

Отож перед тим, як розпочати рух на пішохідному переході переконайтеся, що це безпечно.

Не забувайте, що на дорозі головний Закон – Правила дорожнього руху і дотримуватися їх повинен кожний і тільки тоді Ви будете у безпеці

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ