На території трьох областей України вже встановлено 48 будинків модульного типу для спорудження транзитних містечок – Сергій Бочковський

На території трьох областей України вже встановлено 48 будинків модульного типу для спорудження транзитних містечок – Сергій Бочковський

12.12.14 08:00 0 691
У Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях постійно ведуться роботи щодо будівництва стаціонарних транзитних містечок із будинків модульного типу. На цей час вже зібрано та встановлено 43 житлових будинки. Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що у всіх трьох областях продовжується отримання модулів, які щоденно надходять до усіх будівельних майданчиків. Наразі вже надійшло 1064 модулі, частина з яких вже змонтована у житлові будинки. Всього зібрано та встановлено 48 житлових будинків на 1 тис. 920 осіб. Так, наразі на будівельному майданчику у м. Харкові проведено комплекс робіт по приєднанню водогону та каналізації до магістрального трубопроводу. Виконано приєднання до комунікацій (водопостачання, водовідведення) 11 змонтованих житлових будинків та проведено випробування системи. Завершені роботи щодо улаштування фундаменту під трансформаторну підстанцію.

“З початку робіт до будівельного майданчика вже доставлено більше 90 вантажних автомобілів із 187 житловими модулями. Наразі змонтовано 12 житлових будинків, з яких десять 10-ти модульних житлових будинків квартирного типу, та два 28-ми модульних житлових будинки (гуртожиток). Нині завершується підготовка площадки під встановлення 3-го 28-модульного будинку. В цілому, готовність містечка оцінюється приблизно на 75%.”, - зауважив Сергій Бочковський.

Голова Служби повідомив, що на ділянці у м. Запоріжжі вже проведено роботи з очищення та корчування дерев і зелених насаджень, вирівняно та сплановано під будівництво територію на площі 1,12 га. Ділянка повністю готова для прийому будиночків. Ведуться роботи щодо прокладання каналізаційних магістралей та магістрального водопроводу, електричного кабелю.

“На даний момент до Запоріжжя прибуло більше 6о автомобілів з конструкціями модульних будиночків та контейнерами з обладнанням для модульних будиночків. Вже встановлено дев’ять 10-ти модульних будинків та три 26-ти модульні. Готовність містечка оцінюється приблизно на 75%”, - повідомив Голова ДСНС України.

Сергій Бочковський зазначив, що на території Дніпропетровської області виділено 5 ділянок для спорудження транзитних містечок – у містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Нікополь, Павлоград та Кривий Ріг. На кожній ділянці завершені роботи щодо розчищення території, ведуться роботи щодо прокладення комунікації, електропостачання. Наразі у Дніпропетровську область прибуло більше 180 вантажних автомобілів з житловими модулями. На п’яти ділянках загалом вже встановлено 25 житлових будинків. В цілому, готовність містечок оцінюється в середньому на 70%.

Таким чином, до трьох областей України – Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей вже прибуло більше 330 вантажних автомобілів з житловими модулями.

Нагадаємо, що житлові модулі для спорудження транзитних містечок були надані Україні Урядом Німеччини як гуманітарна допомога для нашої держави. Крім того, переміщені особи отримали від Німеччини також і речі першої необхідності – зимовий одяг, побутове майно. 29 вантажівок з гуманітарною допомогою було доправлено до Запорізької області, 28 вантажівок – до Дніпропетровської, 33 вантажівки – до Харківської областей. Крім того, 16 вантажівок було доставлені до міста Рубіжного, Луганської області, 13 вантажівок до Краматорська та 10 вантажівок до Маріуполя Донецької області.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Манифесто - аромат от Ив ...
Наступна новина: Менш ніж за добу ...

КОМЕНТАРІ