У Рівненській області декаду зайнятості розпочали із школярами

У Рівненській області декаду зайнятості розпочали із школярами

12.12.14 14:29 0 667
У рамках проведення Всеукраїнської декади зайнятості «Державна служба зайнятості – з людьми і для людей» спеціалісти Сарненського районного центру зайнятості провели 10 грудня виїзну інтерактивну акцію «Випускник» для учнів Стрільської загальноосвітньої школи. Головна мета – допомогти школярам обрати майбутню професію та запобігти типовим помилкам при її виборі.

Професійна орієнтація покликана сприяти своєчасному та свідомому вибору професії з врахуванням характеристик, інтересів кожної людини та потреб ринку праці. Тож головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Олена Кулик ознайомила школярів з послугами служби зайнятості, станом та потребами ринку праці району, з актуальними професіями. Вона допомогла учням зрозуміти, наскільки важливий і відповідальний крок – вибір професії, порадила, як уникнути помилок. Фахівець наголосила на необхідності вивчення своїх інтересів, здібностей, особливостей характеру і фізичних можливостей. На допомогу цьому приходить формула «Хочу», «Можу», «Треба». Охочі пройшли тестові завдання на професійне самовизначення за методикою Д. Голланда. Важливо, що школярі усвідомили, що при виборі професії необхідно враховувати не тільки власні бажання та можливості, а й потреби ринку праці.

Дізналися випускники і про можливість навчання за направленням служби зайнятості в Рівненському центрі професійно технічної освіти ДСЗ.

На пам'ять про зустріч учні отримали листівки, буклети з інформацією, яка допоможе у виборі майбутнього фаху.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині батальйон ...

КОМЕНТАРІ