У Тернополі відбувся Польсько-Український Форум Партнерства «Європейська дорога України та польський досвід»

У Тернополі відбувся Польсько-Український Форум Партнерства «Європейська дорога України та польський досвід»

12.12.14 16:06 0 675
Польсько-Український Форум Партнерства «Європейська дорога України та польський досвід» відбувся 11 грудня у Тернополі.

Участь у заході взяли відомий польський політик Павел Залевський, консул Генерального консульства Республіки Польща в Україні в Луцьку Кшиштоф Савіцкі, секретар Польсько-Українського Форуму Павел Тщцінський, голова правління Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” у Харкові Наталка Зубар, заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра, представники бізнесу Тернополя, громадських організацій, науковці, журналісти.

Як зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра, Тернопільщина має досвід втілення успішних проектів спільно з представниками Польщі. Зокрема, цього року успішно проведено «Діалог двох культур» у Кременці – захід, присвячений 200- річчю від дня народження Тараса Шевченка та 205-річчя Юліуша Словацького.

«Ми тісно співпрацюємо з нашими польськими колегами у багатьох напрямках, - наголосив Леонід Олексійович. – Це і економічні, і освітні, і культурні проекти. Налагоджена взаємодія з представниками органів місцевого самоврядування, зокрема у м. Люблін. Польща має цікавий досвід у проектній діяльності, сфері економіки, енергозбереження, розвитку інфраструктури, зокрема це ремонт доріг, та багатьох інших. Загалом, ця країна – місток між Україною та Європейським Союзом. Тому ми дякуємо за підтримку і сподіваємося, що наша співпраця і надалі приноситиме лише позитивні результати».

Завтра, 12 грудня в продовження Польсько – Українського Форуму Партнерства «Європейська дорога України та польський досвід», у ТНЕУ відбудеться лекція польського політика Павла Залєвського «Український шлях до ЄС і чи допоможе цьому польський досвід».

Довідково: Партнери заходу - Генеральне консульство Республіки Польща в Україні в Луцьку спільно з Інформаційним центром «Майдан Моніторинг».

.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: Викрадені речі луцькі ...

КОМЕНТАРІ