ВО "Свобода": Економічну кризу треба долати коштом олігархів,а не пересічних українців

ВО "Свобода": Економічну кризу треба долати коштом олігархів,а не пересічних українців

12.12.14 10:42 0 743
11 грудня 2014 року під час брифінгу у Верховній Раді України парламентарі-свободівці Михайло Головко та Олександр Марченко заявили, що міжфракційне депутатське об'єднання "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" у парламенті VIII скликання не підтримуватиме Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

За словами народного депутата Михайла Головка, "Свобода" не підтримує програму дій уряду, бо має до неї суттєві зауваження.

"На словах усе красиво, однак конкретики фактично немає. Ми чули про нібито скорочення дефіциту Пенсійного фонду, уряд планує запровадити оподаткування спеціяльних пенсій. Однак "Свобода" наполягає, щоби ці пенсії було узагалі скасовано. Беззаперечним є те, що влада мала би боротися з тінізацією економіки, але конкретних дієвих кроків уряд не пропонує. Ми вказуємо, як це робити: затвердити нашу законодавчу ініціативу про розірвання угоди з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування. Без цього кошти і далі виводитимуть в офшори та уникатимуть оподаткування, що є ключовою причиною величезного б'юджетного дефіциту.

Окрім цього, незрозуміла позиція щодо намірів уряду дозволити приватизацію 1 200 стратегічних державних підприємств. Це робитимуть для кого – на замовлення олігархів? Це що – "різдвяний розпродаж" зі знижкою для кількох десятків багатіїв? "Свобода" вважає це недопустимим, бо продаж стратегічних підприємств призведе до остаточного знищення української економіки.

На нашу думку, основні кроки уряду, навпаки, мають бути спрямовані на боротьбу з олігархічним класом, який паразитує на мільйонах українців. Натомість бачимо чергове їм потурання. У програмі немає і слова про підняття ренти за користування природними ресурсами, в тому числі за видобуток нафти і газу, що є одним з основних джерел надприбутків олігархів. Загалом враження таке, що цей уряд, які і попередні, хоче перекласті тягар економічної кризи на пересічних українців. На наше переконання, ці витрати треба покласті на олігархів, які роками наживаються на українській економіці. Покривати воєнні видатки також мусять олігархи, а не всі українці, які нині ледь зводять кінці з кінцями. Через ці та інші зауваження ми не підтримуємо цю програму дій уряду", – зазначив Михайло Головко.

Олександр Марченко наголосив, що програма Кабміну – суто декларативна. "Уряд, який навіть не відзвітував про свою попередню діяльність, хоче усі економічні негаразди перекласті на українців. У програмі взагалі не йдеться про бодай якесь підвищення заробітної плати, пенсій тощо, хоч би у відповідності до рівня інфляції. У цьому парламенті "Свобода" докладатиме усіх зусиль для того, щоб опонувати антисоціяльним ініціативам уряду", – додав Олександр Марченко.

Зауважимо, що парламент 269-ма голосами "за" схвалив Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Валерій Зінченко: ...

КОМЕНТАРІ