На Хмельниччині 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

На Хмельниччині 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

13.12.14 13:57 0 798
Щороку 14 грудня в Україні відзначається пам'ятна дата – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що сталася 26 квітня 1986 року.

Саме в цей день було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Загалом у ліквідації наслідків аварії безпосередню участь брали більше 350 тисяч людей з усієї України, серед них більше 20 тисяч військовослужбовців та понад 6 тисяч вогнеборців. Хмельниччина однією з перших областей України направила на ліквідацію аварії більше семи тисяч подолян. Наразі в області проживає близько 10 тисяч громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі більше 3 тисяч ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи.

Напередодні цього дня, який ще просто називають днем ліквідатора, Хмельницькому відбулися скорботні заходи, у яких взяв участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин.

Спочатку на території Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області відбулося покладання квітів до пам'ятника «Героям Чорнобиля – пожежникам».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя, без побоювань та роздумів ліквідовував наслідки страшної аварії. У каплиці ікони «Неопалима Купина» присутні запалили свічки пам'яті.

Олександр Симчишин разом із заступником голови обласної ради Віктором Адамським з заступником Хмельницького міського голови Анатолієм Нестеруком, представниками громадських організацій та постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС поклали квіти до пам'ятного знака "Героям та жертвам Чорнобиля" у сквері на перехресті вулиць Кам'янецької та Прибузької.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцькі оперативники ...
Наступна новина: Тернопільські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ