На Хмельниччині рятувальники та влада вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

На Хмельниччині рятувальники та влада вшанували пам’ять ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

13.12.14 08:49 0 626
12 грудня, в переддень вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції на мітинг-реквієм до пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» завітали перші особи обласної та міської влади, керівництво та особовий склад Головного управління, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, ветерани та пенсіонери Державної пожежної охорони області, представники громадських організацій та мешканці міста.

Цього скорботного дня всі вони віддавали належне пам’яті загиблих ліквідаторів покладанням квітів до пам’ятника, хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті в Каплиці Неопалимої Купини. Продовжився захід у залі засідань Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. Виступаючи перед присутніми, начальник Головного управління Борис Болібрух подякував ліквідаторам за неоцінений людський подвиг, мужність, героїзм і відвагу, адже вони не думали про нагороди, відзнаки, та навіть не усвідомлювали, на яку особисту небезпеку наражалися. Крім того, розповів про те, чим живе Служба порятунку Хмельниччини, адже наразі ми стоїмо на порозі реформування, як самої Служби, та й держави в цілому відповідно до стандартів та норм, що діють в Євросоюзі.

Крім того, в ході зібрання усі безпосередні учасники тих трагічних подій отримали грамоти та цінні подарунки від обласної влади, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, Головного управління ДСНС України.

Аналогічні заходи пройшли в усіх районах Хмельниччини, адже біля кожного рятувального підрозділу встановлені меморіальні знаки, пам’ятні дошки та стели пам’яті, що нагадують суспільству про неоцінений подвиг героїв-ліквідаторів.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі розпочався ...
Наступна новина: На Тернопільщини створюють ...

КОМЕНТАРІ