Відомий український бард Ігор Жук написав дві зворушливі пісні для бійців АТО

Відомий український бард Ігор Жук написав дві зворушливі пісні для бійців АТО

13.12.14 11:54 0 738
Відомий український барж Ігор Жук продовжив свій цикл пісень-листів Марічки та Івана. Дві нові його композиції присвячені українським бійцям на Донбасі.

Ігор Жук – автор радіовистав, дитячої п’єси, сценаріїв понад 30 фільмів студії «Киевнаучфильм», трьох художньо-пізнавальних книг для дітей. До виходу на бардівську сцену Ігор Жук став відомий у колах київської інтелігенції як художник, організатор ряду виставок мистецького андеґраунду на базі Інституту теоретичної фізики. Мав декілька власних експозицій. З 1972 пише пісні на власні вірші. Має близько 400 пісень (українською, російською, польською мовами).

Після чотирирічної перерви Ігор Жук повернувся до свого циклу «Листів». Шанувальники його творчості пам’ятають листи Марічки до Іван з далекої Італії, лист Івана до коханої за кордон. Тепер ж Іван пішов захищати рідну землю на Донбас.

В одному із нових «Листів» Марічка розповідає коханому про те, як живе без нього, як просить Бога, аби коханий повернувся додому живим.

У «Листі з Донбасу» Іван розповідає Марічці про будні фронту.

«Найкраща в світі ніч, котра пройшла без бою», – йдеться у пісні.

У відео до композиції використані фото та відео із зони АТО, а також зображення картин Ангелів, які ще під час Майдану малювала відома письменниця дружина Ігоря Жука Ірен Роздобудько.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ