Буковинські міліціонери радять,як вберегтися від квартирних крадіїв

Буковинські міліціонери радять,як вберегтися від квартирних крадіїв

13.12.14 13:48 0 726
На Буковині впродовж року зареєстровано більше 220 квартирних та понад 330 крадіжок з будинків. Найбільше від квартирних злодіїв потерпають квартири у місті Чернівцях, а от райони області – від крадіжок з будинків.

Заступник начальника управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Микола Лазорко розповів, що квартирні крадії, як правило, вибирають для скоєння злочину такий час, коли більшість громадян перебувають на роботі чи за межами міста. Злодії знаходять спосіб проникнути в житло за допомогою злому серцевини замка вхідних дверей, "віджиму" метало-пластикових вікон, підбору ключа. Іноді навіть заґратовані та броньовані двері не зупиняють непроханих гостей.

Досить часто громадяни самі впускають в будинок злодіїв. Хтось не замкнув двері, хтось квартирку чи балкон. Також не слід забувати, що професійні крадії працюють по "наведенню", отож слід не зловживати розповідями про свій достаток. З цього виходить, що злочинці завжди перед тим як скоїти крадіжку, взнають максимально більше інформації, про власників та сусідів.

Начальник Центру технічної охорони ВДСО при УМВС України в Чернівецькій області Віталій Бураковський запевнив, на крадіжку з помешкання, яке знаходиться під охороною ДСО, злочинці не йдуть. Тож найкращим способом захисту домівки звісно є охоронна сигналізація. Система безпеки встановлюється в квартирі й виводиться на пульт спостереження. Якщо у вашу квартиру чи будинок намагатимуться проникнути непрохані гості, то за лічені хвилини прибуде наряд міліції та захистить ваше майно.

Перед новорічно-різдвяними святами підрозділи Державної служби охорони у Чернівецькій області можуть облаштувати житло громадян охоронною сигналізацією зі знижкою вартості монтажних послуг. Завдяки цьому буковинці мають можливість і заощадити і встановити охорону помешкання, при цьому бути спокійними за свою оселю і, перебуваючи на відпочинку чи в гостях у родичів, не перейматися схоронністю свого майна.

Відділ ДСО вкотре нагадує, що отримати додаткову інформацію або замовити послуги Державної служби охорони у Чернівецькій області Ви зможете, звернувшись безпосередньо до ВДСО при УМВС України у Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Устима Кармелюка, 9, тел.: (0372) 52-98-00; 52-73-50 або, зателефонувавши за номерами 0 800 502 220 та 0 800 211 000. Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні. Лінія працює цілодобово.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирський державний ...
Наступна новина: Вінничина: «Дорогами надії ...

КОМЕНТАРІ