На Вінниччині урочисто відкрито «Алею слави героям АТО» (+фото)

На Вінниччині урочисто відкрито «Алею слави героям АТО» (+фото)

13.12.14 15:05 0 830
На території Вінницького військово-медичного клінічного центру Центрального регіону 12 грудня урочисто відкрито «Алею слави героям АТО».

Як зазначив начальник військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, полковник медслужби Сергій Петрук, ідею створення алеї зініціювали самі бійці, які проходять лікування та реабілітацію у Вінницькому військовому шпиталі.

На урочистості завітали народний депутат України Геннадій Ткачук, заступник голови – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, заступник міського голови Андрій Рева, а також керівники підприємств та навчальних закладів, що активно долучились до будівництва алеї та понад сотня небайдужих вінничан.

Сергій Петрук зазначив: «У Вінницькому військовому шпиталі пролікувались близько двох тисяч військових. Лікування багатьох передбачає довготривалу реабілітацію, бійці за часту ще довго залишаються у госпіталі. Маючи таку територію, ми не могли залишити поза увагою наших героїв, тому спільно з волонтерами збудували "Алею слави героям АТО". Алея нагадуватиме ту доблесть, яку проявили бійці, захищаючи Батьківщину і залишилася пам'ять про ці події на багато років». Сергій Петрук також наголосив, що на облаштування Алеї не витрачено жодної копійки бюджетних коштів. За його словами, гроші на проект давали меценати, волонтери та небайдужі громадяни.

Участь у будуванні брали багато людей, навіть поранені солдати, які перебувають на лікуванні в госпіталі вносили свою частку у цей проект. Допомагали також і студенти навчальних закладів Вінниці.

Звертаючись до присутніх Ігор Івасюк зазначив: « для усіх нас це дуже знакова подія, адже цього вдалося досягти об'єднавши спільні зусилля громадськості, військових, лікарів, учбових закладів. Це маленька часточка вдячності усім тим, хто боронить кордони нашої держави. Завдяки нашим військовим у нас спокій в області, ми з вами працюємо, діти ходять у школу, пенсіонери отримують пенсії, повноцінно функціонують усі важливі сфери життєдіяльності Вінниччини. Ми завжди повинні пам'ятати про тих, хто віддає душу, силу, а нерідко і життя заради спокою у нашій рідній землі. Велика вдячність усім, хто долучився до цієї гарної справи – створення Алеї слави героїв АТО».

У свою чергу Андрій Рева, подякував усім тим, хто боронить нашу державу. Він зазначив: «Ця Алея слави повинна усім нам нагадувати про тих, хто вже ніколи не повернеться на жаль, у свої домівки, про тих, хто отримав поранення, про усіх, хто з гідністю виконував свій державний обов'язок, обороняючи державу від ворога». Андрій Рева запевнив, що міська влада буде робити усе можливе, аби підтримати і допомогти усім членам родин загиблих, та усім учасникам АТО міста Вінниці.

Кожен присутній мав можливість покласти квіти та вклонитися пам'яті тих, хто віддав своє життя заради миру в Україні.

Від імені Вінницького військово-медичного клінічного центру Центрального регіону були вручені подяки меценатам та усім тим, хто долучився до спорудження Алеї слави героям АТО.



















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ